Hlavní obsah

Kolín dnes hostí Schalke

Momentálně pátý celek 2. bundesligy se dnes v rámci druhého kola německého poháru střetne s prvoligovým Schalke 04. To patří v letošní sezoně ke špičce bundesligy a jistě se to bude snažit potvrdit i v poháru.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Loňský účastník nejvyšší německé soutěže se chce letos poprat o návrat mezi elitu. Uspět chce ale i v poháru. Německý DFB-Pokal je vždy pro celky nižších soutěží velmi prestižní, jelikož se mohou vytáhnout na ty nejlepší. Kolín v létě sice opustil bývalý kapitán a největší hvězda Podolski, ale i bez něj má stále solidní kádr. Ten se navíc pro nový ročník rozšířil o tři posily; do Kolína zamířili Salvatore Gambino z Dortmundu, Pekka Lagerblöm z Brémy a Bernt Haas z francouzské Bastie. "Chceme se dnes postarat o překvapení a favorizované Schalke vyřadit," říká sebevědomě letní posila Bernt Haas. Trenér Hanspeter Latour má dnes k dispozici kompletní kádr.

Schalke skončilo v loňské sezoně na čtvrté příčce bundesligy. Do nového ročníku vstoupilo výborně a od první příčky ho dělí pouze horší skóre oproti Brémám. Svěřenci trenéra Mirko Slomki dnes jedou do Kolína s jednoznačným cílem postoupit, i když to jistě nebude jednoduché. "Máme kvalitnější tým a chci, aby to bylo vidět na hřišti. Když budeme dobře kombinovat, tak nedáme kolínským šanci k jejich agresivní hře. Rhein Energie Stadion je vyprodán a o bouřlivou atmosféru tedy nouze nebude, ale jsme na to připraveni," řekl Slomka. Ten bude dnes postrádat hne několik hráčů; problémy s kolenem má Mathias Abel, Gerald Asamoah má zlomenou nohu, svalové problémy má Fabian Ernst a stejně jako Abela trápí koleno i Sorena Larsena. Ani jeden z nich na sto procent nenastoupí, navíc otazník startu visí ještě nad Marcelo Bordonem, který má lehčí blíže nespecifikované zranění.

Mírným favoritem utkání jsou hosté, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 2.00 rovné. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.35. Myslíte si, že Kolín dnes využije bouřlivého domácího prostředí? Potom si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 3.30.

Reklama