Hlavní obsah

Udělá Shelbourne důležitý krok k zisku titulu?

Lídr ze Shelbourne dělí pět utkání od mistrovského titulu. Nejdůležitější z nich ho čeká právě dnes v Tolka Parku, který je domovem Derry City, jenž jsou momentálně jejich největším rivalem.

Článek

Momentálně druhý nejlepší celek irské ligy ztrácí na čelo šest bodů, ale má zápas k dobru. Z toho je jasné, že když dnes Shelbourne porazí, tak se mohou díky lepším vzájemným utkáním dostat na samotný vrhchol. Svěřenci trenéra Stephena Kennyho na tom mohli být ještě lépe, kdyby v pátek dokázali na domácím hřišti porazit Droghedu. Kenny se dnes bude muset obejít bez suspendovaného Kevina McHughe, který inkasoval červenou kartu v minulém utkání. Naopak do sestavy se vrací Ruaidhri Higgins, Barry Molloy a Ken Oman. Otazník startu visí nad Killianem Brennanem, který má žaludeční problémy.

Shelbourne měli skvělý úvod sezony, když si dokázaly vypracovat náskok, z kterého těží dodnes. Momentálně ale nemají určitě takovou formu jako na startu ligy, i když jejich poslední porážka se datuje k 18. srpnu. Trenér mužstva Pat Fenlon dnes chce získat aspoň bod, který by mohl být možná klíčový pro konečné zúčtování. Bohužel mu k tomu nebude moci pomoci Owen Heary, který si v pátek v zápase s UCD Dublin přivodil svalové zranění a jeho dnešní start je vyloučen. Na kraji obrany by ho měl nahradit Greg O'Halloran, jenž se vrací do sestavy po jedno-zápasovém dištancu. Stejně tak může Fenlon počítat s Colinem Hawkinsem i Alanem Moorem.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 2.25. Myslíte si, že Shelbourne dnes potvrdí své postavení v tabulce a odveze si z Tolka Parku aspoň bod? Potom si vsaďte na jeho neprohru - kurs je 1.50.

Reklama