Hlavní obsah

Newcastle chce ukončit sérii porážek

Eurotip.cz

Několik zajímavých utkání má dnes na programu anglický Carling Cup. V několika z nich se střetnou i týmy, které se potkávají v Premier League. Jedno takové se odehraje v St James Park, kde Newcastle hostí Portsmouth.

Foto: AFP

Hráči Newcastlu se radují ze vstřelené branky na půdě Ventspils.

Článek

Newcastle nevstoupil do letošní sezony určitě tak, jak si představoval. Straky jsou momentálně až na 16. příčce, když z devíti utkání dokázaly zvítězit pouze ve dvou. V posledních třech zápasech navíc svěřenci trenéra Glenna ROedera vůbec nebodovalyi a situace, ve které se nyní nacházejí, začíná být kritická. Vedení klubu na to po nedělní porážce v Middlesbrough reagovalo příchodem italského mladíka Giuseppe Rossiho, který přišel na hostování z Manchesteru United. "Chci být v Newcastle přínosem a pomoci mu, aby se dostal tam kam patří," doufá v lepší budoucnost černobílých nová posila. Debut si odbude právě v dnešním utkáním, hrát naopak kvůli zraněním nemohou Celestine Babayaro, Emre a Antoine Sibierski.

Portsmouth letos na rozdíl od svého dnešního soupeře prožívá skvělou sezonu. Po loňských bojích o záchranunyní hraje o evropské poháry. V devíti kolech Premier League už získal šestnáct bodů, když bodově naprázdno vyšel pouze třikrát. Naposledy to bylo teď o víkendu, když utrpěl porážku na Stamford Bridge s Chelsea. Dnes by si to hráči Harryho Redknappa chtěli jistě vynahradit v St James Parku, i když nastoupí ve velice pozměněné sestavě. Kvůli zranění budou Pompey postrádat dvojici krajních obránců Glena Johnsona a kapitána Dejana Štefanoviče; s největší pravděpodobností nechá Redknapp odpočívat i stoperskou dvojici Sol Campbell - Linvoy Primus a obrana tak bude mít zcela nové složení. Po virovém onemocnění je už fit útočník Lomana LuaLua, který by měl na hrotu nastoupit společně s druhým nejlepším střelcem historie Premier League Andy Colem. Pompey tak budou šetřit momentálně své asi nejlepší útočné duo Kanu - Benjani Mwaruwari.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.10, kurs na remízu má hodnotu 3.25 a na vítězství Portsmouthu si můžete vsadit s kursem 3.05.

Reklama