Hlavní obsah

Florida jede ven s posilou

Eurotip

Severoamerická NHL dnes vstoupí již do čtvrtého týdne. Pět mužstev má již odehráno deset zápasů, ale náročný program je stoji dosti sil, takže se nenachází na předních místech průběžných tabulek. Tři z těchto mužstev se zapojí do hry i dnes a shodou okolností vždy na cizím ledě. Florida např. míří do New Yorku za tamními Rangers.

Článek

Tým Rangers prožívá pokud jde o získané body stejný vstup do sezóny jako vloni. Doma se mu však tehdy dařilo lépe, protože v každém zápase před vlastními fanoušky dokázal bodovat. Letos naopak diváci viděli svůj tým na vlastní oči již třikrát prohrát. V posledním domácím utkání se nikdo včetně Jágra nedokázal ani střelecky prosadit. Brankář Lundqvist má zatím podstatně horší statistiky než v minulé sezóně, protože tým často inkasuje. Trenér v posledním zápase provedl přesuny v sestavě. Poprvé se v obraně objevil Ozolinš na úkor Malíka. Vznikl také ryze český první útok, když se k Jágrovi se Strakou přidružil Průcha.

Florida má tento týden náročný program. V pondělí doma dostala lekci, když promrhala dvoubrankový náskok a sehrála mizernou druhou třetinu. Dnes pro ni začíná nahuštěné cestovaní v oblasti New Yorku. S týmem již vyrazil Peltonen, který přišel v létě z Evropy pro jeho třetí šanci v NHL na doporučení Jokinena. Naopak nadále mimo zůstává jiná letní posila Bertuzzi. Trenér si již nebere servítky a ukazuje na hráče, jejichž hra se mu nelíbí. V pondělí to odnesl přesunem z první do čtvrté řady Horton. V brance se očekává start Belfoura, který v pondělí na poslední třetinu vystřídal mladšího kolegu.

Bookmakeři bwin favorizují jasně domácí celek, který si s dnešním soupeřem v posledních dvou sezónách doma vždy věděl rady. Na NY Rangers vypsali kurs 1,85. Hosté dnes sehrají čtvrtý zápas v šesti dnech a již zítra je čeká další. Venku se zatím Floridě nijak nedaří, když v pěti zápasech vsítila dohromady šest branek. Dnes si na ni lze vsadit v kursu 3,25.

Reklama