Hlavní obsah

Nymburk uvidí souboj neporažených

Dva týmy, které letos ještě neprohrály, se dnes utkají v Nymburku. Domácí úřadující mistr ligy přivítá nováčka z Liberce, se kterým se popere o vedení v Mattoniho NBL.

Foto: www.arenaliberec.cz

Basketbal (ilustrační foto)

Článek

Dosavadní výsledky Nymburka jsou asi pro málokoho překvapením. Nejsilnější tým posledních let před sezonou vyměnil trenéra. Nový muž na lavici, Muli Katzurin z Izraele, od začátku prohlašoval, že hlavní důraz bude klást na obranu - a zatím se mu to daří. Možná vůbec nejsilnějšího soupeře z Prostějova jeho svěřenci hned na úvod porazili 70-63 a podobně se jim vedlo i v dalších kolech. V Ústí nad Labem sice v poločase prohrávali, nakonec ale zvítězili 97-84. Ve třetím a čtvrtém kole čekaly Nymburk dva nejhorší letošní týmy, se kterými si poradil naprosto bez problémů: brněnský klub BBK deklasoval doma 108-66 a v Sadské vyhrál 95-66. Katzurin se dnes proti Liberci bude muset obejít bez důležitého rozehrávače Walkera Russella; Američan se zranil v utkání proti Sadské a jeho start je dnes vyloučen.

s

V předsezonních prognózách asi málokdo očekával, že jediným týmem, který bude po čtyřech kolech držet krok s Nymburkem, budou Kondoři z Liberce. Tým s několika prvoligovými hráči v sestavě loni dominoval nižší lize, kterou vyhrál s bilancí 25-1. Před letošní sezonou sice z týmu odešli David Douša a Martin Vaňák, novou posilou se ovšem stal Robert Tomaszek, který je s průměrem 16 bodů na zápas novou hvězdou týmu. Svěřenci trenéra Slowiaka i díky němu porazili postupně BBK, USK Praha, Sadskou a v posledním kole i Mlékárnu Kunín. Až na USK jsou to všechno týmy ze spodní části tabulky, Nymburk je první opravdu těžký soupeř, na kterého Kondoři narazí. Domácí přesto liberecké nepodceňují. "Nesmíme zapomenout také na to, že Liberec vstoupil do sezony velice dobře a je překvapením ligy. Hosté mají opravdu dobrou obranu a opírají se rovněž o kvalitní hru pod košem, takže očekávám docela těžké utkání," prohlásil domácí trenér Katzurin.

Zatímco nymburský kouč očekává tvrdý boj, podle bookmakerů by zápas měl být jednoznačnou záležitostí pro domácí; společnost bwin proto na Nymburk vypsala nízký kurs 1.03 a handicap 13.5 bodu. Věříte, že Liberec dokáže zaskočit a vysoce favorizované domácí? Potom si vsaďte na Severočechy, kurs je 9.00.

Reklama