Hlavní obsah

Potvrdí Parma rostoucí formu?

Mizerný start do nové sezony mají za sebou fotbalisté Parmy. V posledních dvou zápasech se ale začalo blýskat na lepší časy; potvrdit se to dnes pokusí na hřišti Regginy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Hráči trenéra Pioliho hned v úvodu ročníku dokázali remizovat na hřišti Torina 1:1. Body z cizích hřišť se vždy cení a tento byl navíc nadlouho poslední. V dalších pěti utkáních totiž Parma pokaždé prohrála a najednou začala mít sestupové starosti. Světlo na konci tunelu se objevilo až před týdnem. V základní skupině Poháru UEFA zavítal italský klub na půdu dánského Odense; domácí se sice hned v sedmé minutě ujali vedení, hosté ale díky přesným trefám Desseny a Budana zápas otočili a vybojovali cenné vítězství. To se zřejmě promítlo i do sebevědomí parmských hráčů v Serii A. V ní totiž o víkendu přivítali na svém stadionu Ascoli, proti kterému vybojovali vůbec první letošní ligovou výhru. Tím ale náročný týden nekončí; Pioliho hráči se chtějí v tabulce nejvyšší italské soutěže konečně dostat mimo nebezpečnou zónu sestupu. "Je pravda, že v Poháru UEFA jsme si vedli dobře," prohlásil ještě před nedělním utkáním s Ascoli kouč Parmy. "Je taky ale pravda, že důležité jsou pro nás následující tři zápasy v lize, na které chceme brát ohled," dodal kouč, který dnes bude postrádat potrestaného záložníka Grellu a zraněného střelce Kutuzova.

První ze tří zmiňovaných zápasů jeho týmu vyšel, dnes ho ale čeká tvrdší oříšek. Reggina si sice letos nevede o moc lépe než její dnešní soupeř, v sedmi zápasech vybojovala jen osm bodů. Většinou ale ztrácela na hřištích soupeřů, kde se jí vůbec nedaří. Doma si vede o moc lépe; poprvé vlastní diváky potěšila výhrou 2:1 nad Cagliari, poté jen remizovala s Torinem, v polovině října ale znovu získala všechny body po cenném vítězství 1:0 nad římským AS. V posledním kole ale Reggina vybouchla. Ze hřiště Fiorentiny odcházeli její hráči se sklopenými hlavami. Porážka 0:3 je letos jejich nejhorší a také si za to od trenéra Mazzarriho vyslechli svoje. "Už jsem se nemohl dočkat, až ten zápas skončí," řekl po utkání zklamaný Mazzarri. "Bylo jasné, že mí hráči nemají duševní ani fyzickou sílu proti Fiorentině uspět. Výsledek můžeme považovat za šťastný, protože jsme mohli prohrát ještě hůř," dodal kouč, jehož tým je po předsezonní srážce bodů za účast v korupčním skandálu s minus sedmi body na posledním místě tabulky.

Vzhledem k odpočtu bodů má Reggina obrovskou motivaci v každém zápase a na jejím stadionu se jí zatím daří, proto ji bookmakeři vypsali jako favorita s kursem 2.05. Myslíte si, že si dnes Parma odveze alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 1.64.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články