Hlavní obsah

Twente chce využít problémů Feyenoordu

Až na devátém místě v tabulce nizozemské Eredivise je v současné době Feyenoord Rotterdam. Tým z přístavního města dnes ve vloženém devátém kole hostí čtvrté Twente; to hraje v současné době ve výborné formě a z Rotterdamu určitě nechce odjet s prázdnou.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Mužstvo, které v nedávné minulosti hrálo Ligu mistrů, se v letošní sezoně zatím velice trápí. Tři vítězství po osmi odehraných kolech je bilance, kterou jsme u tohoto velice úspěšného celku nevídali. O víkendu Feyenoord potvrdil špatnou formu, když doma vůbec nestačil na Ajax Amsterdam a utrpěl debakl 0:4. Fanoušci a média touží po odvolání trenéra Erwina Koemana, vedení je ale jiného názoru. "Koeman má od nás velkou podporu, víme, že svou práci dělá dobře a věříme, že se v budoucnu dostaví i výsledky," řekl prezident klubu Peter Bosz. "Utkání s Ajaxem bylo vůbec nejhorším za celé mé působení u mužstva. Pokud nezačnou hráči táhnout za jeden provaz, tak se v budoucnu můžeme dočkat ještě horších zápasů," vyrukoval Koeman s kritikou vůči svým svěřencům. Jako by toho nebylo málo, bude dnes kouč postrádat hned několik klíčových hráčů. Proti Ajaxu inkasovali červenou kartu Pierre van Hooijdonk a Sebastian Pardo, tím pádem mají stop v dnešním utkání. Problémy s kotníkem má Romeo Castelen, Alfreda Schreudera trápí achilovka, Rona Vlaara chodidlo a Pieter Collen nenastoupí kvůli svalovému zranění.

Když se nedaří jednomu, daří se jinému. Toto přesně platí pro mužstvo Twente, které bude v Rotterdamu obhajovat svou momentální čtvrtou příčku a zkusí udržet krok s úplnou špičkou ligy. Svěřenci trenéra Freda Ruttena mají na svém kontě čtyři výhry a devět utkání bez porážky v řadě. O víkendu si zcela přesvědčivě na domácím hřišti poradili s Excelsiorem a jenom tak potvrdili svou formu. Rutten dnes bude postrádat tři hráče; problémy s kolenními vazy má Peter Niemeijer a dlouhodobě zraněni jsou Dmitri Shoukov a Georgi Gakhokidze. "V Rotterdamu to bude velice těžké utkání. Oni jsou v krizi, ale o to víc chtějí uspět. To, že prohráli o víkendu 0:4 a my naopak zvítězili 4:1, nic neznamená. Musíme být realisté, jelikož Feyenoord je stále špičkový klub, i když máme o několik bodů více," prohlásil trenér Twente.

I přes nepříznivé letošní výsledky je Feyenoord pasován do role favorita, když na něj bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.65. Remízu ocenili hodnotou 3.50 a na výhru hostujícího Twente si můžete vsadit s kursem 4.50.

Reklama