Hlavní obsah

Detroit chce v St. Louis srovnat sérii

Silný déšť zabránil včera baseballistům St. Louis a Detroitu, aby spolu svedli čtvrtý zápas Světové série. Diváci v St. Louis budou dnes doufat v lepší počasí, v němž by jejich oblíbenci udělali důležitý krok ke zisku titulu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Účast obou týmů ve Světové sérii je poměrně překvapivá. Detroit sice dlouho vládl Americké lize, kvůli kolapsu v závěru základní části sezony se ale do play off dostal až na divokou kartu. St. Louis potom hrálo nepřesvědčivě většinu sezony; nejlepší tým loňské základní části letos skončil s bilancí 83-78, vůbec nejnižší ze všech účastníků vyřazovacích bojů. V play off se ale rázem všechno změnilo. Kardinálové nejprve v semifinále Národní ligy prohráli se San Diegem v jediném zápase a další tři vyhráli. Ve finále se potom souboj s newyorskými Mets změnil v obrovské drama, které hráči trenéra La Russy rozhodli až v sedmém utkání. Cesta Detroitu do Světové série byla mnohem jednodušší. Podceňovaní Tygři sice v prvním zápase prohráli s Yankees 4-8, další tři utkání ale zvládli. Vyřazení jednoho z hlavních favoritů na titul ale nebylo nic proti tomu, co předvedli v souboji s Oaklandem; vítěze Západní divize vyprovodili 4-0 na zápasy s celkovým skóre 22-9.

Poté, co postoupili do Světové série, Tygři jen sledovali, kdo z dvojice Mets-Cardinals bude jejich dalším soupeřem. Jak se ale nyní zdá, čekání jim spíš uškodilo. Týmu, který se mohl zatím spolehnout na svůj útok, se proti Kardinálům vůbec nedaří - ve třech dosavadních zápasech proti němu dali svěřenci trenéra Leylanda pouhých pět bodů a v sérii tak prohrávají 1-2. V posledním zápase, odehraném předevčírem, nenašli vůbec recept na hvězdného Chrise Carpentera, který během osmi směn nepustil jediný bod. O podobný kousek se dnes v dresu domácích Kardinálů pokusí Jeff Suppan. Tomu se sice vstup do play off příliš nepovedl, právě on byl na kopci v jediném prohraném utkání proti San Diegu. V sérii proti Mets se ale předvedl ve vynikajícím světle - nejprve zvítězil 5-0, když soupeři povolil pouhé tři odpaly, a nervy na uzdě udržel také v rozhodujícím, sedmém zápase, v němž během sedmi směn povolil Mets jediný bod. Jeho dnešním protivníkem bude Jeremy Bonderman, který v sobotu oslaví teprve čtyřiadvacáté narozeniny. Ten zatím ve vyřazovacích bojích ani jednou neselhal. Proti Yankees vydržel odházet téměř celých devět směn, přičemž nechal newyorský tým doběhnout pro pouhé dva body, a nezklamal ani proti Oaklandu, kterému během necelých sedmi směn povolil tři oběhy.

Dnešní utkání podle bookmakerů nemá žádného favorita, proto na oba týmy vypsali shodný kurs 1.91. Pokud vám to nestačí, můžete si vsadit i na další příležitosti - u bwin si můžete vsadit například na to, kolika strikeoutů dosáhnou oba nadhazovači nebo na to, který tým jak první dosáhne tří bodů.

Reklama