Hlavní obsah

Připíší si Brémy další tři body?

Mužstvo Werderu Brémy je momentálně lídrem německé bundesligy, kterou vede spolu se Schalke. O další body, které by mu pomohly odpoutat se od svého nejbližšího pronásledovatele, se dnes popere v předehrávce na hřišti Mohuče.

Článek

Brémy získaly v osmi kolech šestnáct bodů, když dokázaly vstřelit už 21 branek, suverénně nejvíc ze všech účastníků bundesligy. Tuto bilanci si vylepšily i v minulém kole, v němž třemi přesnými trefami zatížily konto mnichovského Bayernu a vyhrály tak 3:1. Po utkání měl trenér Thomas Schaaf pro své svěřence jen slova chvály; dnes ale s největší pravděpodobností pošle na hřiště sestavu s několika náhradníky. Podle Schaafových slov čeká Brémy v úterý důležitější utkání Ligy mistrů na hřišti Levski Sofie, a proto proti Mohuči dostanou klíčoví hráči volno. Šanci ukázat své umění dostane jistě Egypťan Mohamed Zidan, který do Werderu zamířil v létě právě z Mohuče. Hrát naopak nemůže Tim Borowski, který má problémy s kolenem a otazník startu visí ještě nad Christianem Schulzem.

Dosavadní výsledky Mohuče byly dlouho monotónní. Po šesti kolech měl tým trenéra Kloppa na svém kontě čtyři remízy 1:1. V posledních dvou kolech od tohoto výsledku upustili, i když by ho určitě brali - v obou totiž prohráli, nejprve doma s Cáchami a poté i venku na hřišti Bielefeldu. Dnes navíc Mohuč čeká soupeř z jiného soudku, jelikož Brémy patří mezi nejlepší mužstva Evropy. Největší slabinou výběru trenéra Kloppa je produktivita, ale i celkově velice bídná ofenzivní činnost. Z toho pramení pouhých sedm vstřelených branek v osmi utkáních, což je velmi málo. Hlavní příčinou by mohly být letní odchody, hráči jako Benjamín Auer, Michael Thurk, Mohamed Zidan nebo Antonio da Silva byli pro tým nesmírně důležití. "Když jsme letos zahájili sezonu, tak nám bylo jasné, že budeme bojovat o setrvání v bundeslize," netajil se obavami kouč Klopp. Jeho mysl nejspíš povzbuzuje pouze prázdná marodka a může se tak i dnes spolehnout na všechny své hráče.

Werder je sice na Bruchwegstadionu hostem, i tak je ale považován za favorita s kursem 1.70. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.35 a vítězství domácích s kursem 4.65.

Reklama