Hlavní obsah

Vítkovice jedou za oblíbeným soupeřem

, 27. října 2006

Česká hokejová extraliga se dočkala prvního velkého brankářského přestupu probíhající sezóny. Opět v něm měla prsty Slavia, která v devatenáctém kole nastoupí v Třinci v brance se Svobodou. Nezávidihodné první místo jede do Plzně hájit Litvínov. Karlovy Vary se budou snažit protlačit zpět do první desítky v přímém souoboji s týmem, který klíčovou pozici nyní okupuje.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Sparty Petr Bříza (uprostřed) likviduje šanci vítkovického Jiřího Burgra.

Článek

Ze sázkařského hlediska jsou Karlovy Vary remízovým králem. V normální hrací době zůstává nerozhodnuta více než třetina jejich utkání. Důsledkem je to, že kdyby se sestavovala tabulka podle výher po šedesáti minutách, byly by v ní poslední. Vstup do sezóny se mužstvu povedl, ale v řijnu např. před vlastním publikem bralo tři body pouze po pohodově vyhraném západočeském derby. To bylo také naposledy, kdy Karlovy Vary vstřelily více než tři góly. Při zranění Mensatora se naštěstí pro ně dostal do solidní formy i Sáblík. Útočníci se ovšem ničím zvláštním chlubit nemohou.

Dnes hostující Vítkovice jsou na tom v součtu vstřelených gólů však ještě hůře. Venku mají dokonce průměr méně než dva vstřelené góly na zápas. V posledních čtyřech zápasech hraných na cizím ledě dokázaly tuto bídnou normu pokaždé mírně překročit a hned jim to vyneslo dohromady devět bodů. Velké zásluhy si samozřejmě na tom připsal brankář Pinc. Útočník Šimíček se již zapojil do tréninkového procesu.

Bookmakeři bwin v duelu dvou nejméně skórujících mužstev mírně favorizují domácí prostředí. Na Karlovy Vary vypsali kurs 2,2. Hosté ovšem s dnešním soupeřem neztratili v posledních šesti vzájemných duelech jediný bod. Vítkovice jsou zvyklé alespoň jednou za sezónu na západočeském ledě bodovoat a dnes si na ně lze vsadit v kursu 2,55. Kdo předpokládá, že střelci obou týmů opět budou spíše v nedbalkách, má k dispozici kurs 1,65 na to, že padne maximálně pět branek.

Reklama