Hlavní obsah

Jihlava chce do čela tabulky

Už pět výher v řadě mají na svém kontě fotbalisté Jihlavy. S 25 body jsou nyní na třetím místě a pokud dnes na svém hřišti porazí Opavu, stanou se přinejmenším do zítřka lídry druhé ligy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Výsledky jihlavského mužstva letos připomínají větu "jednou jsi dole, jednou nahoře". Hráči trenéra Bokši šli do sezony s cílem dostat se do nejvyšší soutěže a nezačali vůbec špatně: po výhrách nad Ústím nad Labem, Hlučínem a Olomoucí měli na svém kontě plný počet bodů a vypadalo to, že to s návratem do Gambrinus ligy myslí vážně. Potom ovšem přišla série čtyř nepovedených zápasů; v Jakubčovicích a Vítkovicích Jihlava prohrála, mezitím doma nestačila na Žižkov a z dalšího domácího utkání získala jen bod za bezgólovou remízu s poslední Bystrcí. Bokšovy hráče to ale nesrazilo a od té doby porážejí jednoho soupeře za druhým. Úspěšnou sérii nastartovali v Třinci, kde zvítězili 3:0, a recept poté na ně nenašly ani Vršovice, Blšany, Čáslav a olomoucké béčko. Nyní je Jihlava zpátky na čele, kde ztrácí jen dva body na vedoucí Žižkov. Ten mohou jihlavští dnes dokonce předstihnout. "Případná výhra v tomto duelu nás alespoň na den posune do absolutního čela soutěže. To by samozřejmě bylo velmi příjemné pro psychiku hráčů a vyslalo by to jasný signál našim konkurentům," prohlásil před dnešním soubojem Bokša.

Na hřiště v Jihlavě dnes zavítá další tým, který ví, jaké je to hrát mezi elitou. Opava zmizela z Gambrinus ligy po nepovedené sezoně 2004/2005 a také ona by se chtěla poprat o postup. Na rozdíl od svého dnešního soupeře nevykročila nejšťastněji, po sedmi kolech dokázala zvítězit jen jednou. V posledních týdnech se ale zdá, že se štěstí začíná obracet. Tým, ve kterém je řada zkušených hráčů v čele s Milanem Barteskou, dokázal na začátku října zvítězit v Blšanech. První výhru po šesti týdnech potvrdil hned v dalším kole, v němž porazil doma Čáslav 2:0, a tři body získali i v předposledním kole, v němž porazili olomoucké "B" na jeho hřišti 4:1. O minulém víkendu ovšem svěřenci trenéra Žemlíka znovu ztratili všechny body; před vlastními diváky podlehli Hradci Králové 0:2 poté, co se domácí střelci nedokázali prosadit proti dobře fungující defenzivě Východočechů.

Vzhledem k posledním úspěchům Jihlavy není překvapením, že ji bookmakeři považují za favorita zápasu, na kterého vypsali kurs 1.50. Myslíte si, že Opava dokáže po poslední prohře urvat na hřišti silného soupeře alespoň bod? Potom si vsaďte buď remízu v kursu 3.60 nebo rovnou výhru hostů s kursem 5.35.

Reklama