Hlavní obsah

Buffalo může zakončit říjen rekordně

Eurotip

V zámoří si potrpí na sledování rekordů všeho druhu a NHL v tomto směru není výjimkou. V záplavě dnešních třinácti zápasů se najde celá řada velmi zajímavých. Šest týmů bude muset překonat únavu ze včerejší noci, protože budou bojovat o další body hned dnes. Největší pozornost se soustředí však na led Buffala.

Článek

Domácí hokejisté sehrají poslední říjnový zápas, než dostanou čas na delší odpočinek. Buffalo v něm bude mít příležitost překonat rekord v počtu zápasů, v nichž dokázal tým plně bodovat od začátku soutěže. Někteří sice jeho výkon snižují, protože se zdaleka ke všem výhrám nedostalo v normální hrací době, ale při pohledu na plný bodový zisk to může být hřáčům docela jedno. Důležité pro ně je to, že se jim až na od začátku sezóny chybějícího Connolyho vyhýbají zranění a trenér ani tedy není nucen hýbat se sestavou. Pouze dvakrát dal v brance šanci Bironovi, což však udělal jenom, když měl tým na programu druhý zápas ve dvou dnech. Buffalo ubránilo dvacet z posledních jedenadvaceti oslabení.

Atlanta taktéž vstoupila do sezóny také více než dobře, když odešla z ledu bez bodu zatím v jediném zápase. Tento týden má velmi náročný program. Sehraje v něm již čtvrté utkání na cizím ledě. Začala ho pohodovou výhrou, ale v dalších dvou zápasech hráče opustila přesná střelecká muška v přesilovkách. Atlanta tato dvě utkání alespoň neztratila v normální hrací době. Ve čtvrtek se poprvé do branky od začátku zápasu dostal Hedberg, ale Lehtonen se přesto na ledě objevil, když se ho trenér rozhodl poslat na závěrečné samostatné nájezdy. Na rozdíl od minulé sezóny v nich ovšem finský brankář již tolik nevyniká.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí celek si rekord nejlepšího startu do sezóny přivlastní pro sebe. Buffalo vidí v roli dosti velkého favorita a vypsali na něj kurs 1,75. Hosté ovšem také začali sezónu nejlépe ve své krátké klubové historii. Atlanta zároveň ví, že na hřišti dnešního soupeře nebývá bez šancí. Je tam totiž zvyklá jednou za sezónu vyhrát. Dnes si na ni lze vsadit v kursu 3,6.

Reklama