Hlavní obsah

Vaidišová znovu narazí na Petrovovou

Eurotip.cz

Čtyři nejvýše nasazené tenistky se dostaly do semifinále turnaje v Rakouském Linzi. Mezi nimi je i Češka Nicole Vaidišová, která se o postup do finále popere s Naďou Petrovovou.

Článek

Českou tenistku jako by závěr sezony nezastihl v optimální formě. Na US Open vypadla už ve třetím kole po prohře s Jelenou Jankovičovou a po dvoutýdenní pauze odehrála jediný zápas v Pekingu, kde prohrála s Japonkou Sugiyamaovou. Po dalších třech týdnech se jí vydařil turnaj v Moskvě; na koberci vyřadila postupně domácí naději Pavljučenkovou, Samanthu Stosurovou a světovou jedničku Mauresmovou a vypadla až v semifinále s Ruskou Petrovovou, se kterou prohrála 6-7 ve třetím setu. V Curychu se potom znovu příliš neohřála a po prohře s Tatianou Golovinovou se se Švýcarskem rozloučila hned v prvním kole. V Linci měla v prvním kole volný los a ve druhém ji čekala Italka Santangelová, kterou porazila 7-6 6-0. Ve čtvrtfinále byla potom velmi blízko vyřazení. Po téměř dvou měsících narazila na Srbku Jankovičovou. V prvním setu měla Vaidišová několik setbolů, přesto ho prohrála 5-7. Druhý potom musela vybojovat až v tie-breaku a třetí sadu získala v poměru 6-4.

Včerejší výhrou oplatila Jankovičové nedávnou prohru. Dnes má šanci na reparát také proti další soupeřce, které má co oplácet. Ruska Naďa Petrovová, která už má letos pět titulů v kapse, v říjnu potvrzuje svoje postavení světové pětky. V Lucembursku sice vypadla ve druhém kole, na dalším turnaji ve Stuttgartu ale triumfovala poté, co v jeho průběhu ztratila jediný set. Také o týden později v Moskvě měla nastartováno za dalším úspěchem; s Groenefeldovou, Lichovčevovou a Zvonarevovou neztratila ani set a v semifinále uspěla i nad svou dnešní soupeřkou. Nad její síly byla až krajanka Čakvetadzeová, která Petrovovou porazila 6-4 6-4.

Po semifinálové Výhře nad Vaidišovou strhla Petrovová bilanci na svoji stranu. Loni se obě tenistky utkaly dvakrát; nejprve se radovala Ruska, která na US Open zvítězila 7-6 7-5, a podruhé uspěla Češka 6-1 6-7 7-5. Dnes bude mít Vaidišová možnost bilanci srovnat, podle bookmakerů by ale měla uspět Ruska, na kterou vypsali nízký kurs 1.29. Myslíte si, že se z postupu do finále bude radovat Vaidišová? Potom si vsaďte na ni, kurs je 2.97.

Reklama