Hlavní obsah

Poradí si Arsenal s oslabeným Evertonem?

V desátém kole Premier League nastoupí Arsenal na domácím Emirates Stadium proti Evertonu. Ten si letos připsal už několik velice cenných skalpů a dnes se pokusí o další.

Článek

Gunners jsou po nevydařeném úvodu ročníku opět ve staré formě. Momentálně mají na svém kontě pět ligových vítězství v řadě a rychle se prokousávají do popředí tabulky. Prokletí nové sezony prolomili na Old Trafford, poté konečně zvítězili i doma, když porazili Sheffield. Před reprezentační přestávkou se jim podařilo zvítězit v Charltonu. Následná vítězství 3:0 s Watfordem a 4:0 na hřišti Readingu jen potvrdila skvělou současnou formu týmu Arsena Wengera. V úterý zvládli jeho svěřenci na jedničku utkání Carling Cupu s mužstvem West Bromwich, i když klíčoví hráči odpočívali a šetřili se právě na dnešní souboj s Evertonem. V pohárovém zápase se sice zranil útočník Emmanuel Adebayor, dnes by ale stejně v základní sestavě s největší pravděpodobností chyběl, i kdyby byl fit. Mimo hru jsou stále už delší dobu zranění Freddie Ljungberg, Emmanuel Eboue, Julio Baptista, Lauren a Abou Diaby. "Everton bude dnes asi našim nejsilnějším soupeřem, kterého jsme doposud na Emirates Stadium potkali. Do ročníku vstoupil velice dobře, když má pouze o bod méně jak my," neočekává jednoduchý duel kouč Arsenalu.

Everton letos opravdu zažívá velmi dobrou sezonu. V devíti odehraných zápasech získal šestnáct bodů, dokázal porazit například svého městského rivala Liverpool nebo Tottenham. Poprvé prohrál až před čtrnácti dny na hřišti Middlesbrough. Základem úspěchu mužstva Davida Moyese je kvalitní obrana a velice produktivní útok. Hlavními hvězdami týmu je ofenzivní duo Cahill - Johnson, když Cahill je momentálně podle anglického hráčského hodnocení sedmým nejlepším hráčem Premier League a Johnson v tomto žebříčku figuruje dokonce na druhé příčce těsně za prvním Drogbou z Chelsea. Trenér Moyes bude mít dnes bohužel docela značné problémy se sestavou; kolenní vazy trápí Phila Nevilla a svalové problémy mají Joseph Yobo s Nuno Valentem. Už delší dobu sužují navíc problémy s kotníkem Andy van der Meydeho a Simona Daviese, naopak o dnešní zápas už nepřijde brankář Tim Howard.

Na Arsenal dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.35. Věříte, že hráči Evertonu dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 2.75. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 16:00 a potom začněte sázet live.

Reklama