Hlavní obsah

Gambrinus liga očima Luďka Zelenky

Jedenácté kolo nejvyšší fotbalové soutěže by mělo být většinou ve znamení výher domácích. Myslí si to útočník Brna Luděk Zelenka, kterou pro Eurotip.cz okomentoval nadcházející zápasy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Liberec v utkání s Plzní

Článek

Fotbalisté Sparty procházejí od nástupu Michala Bílka ligou bez porážky. Brněnský tým i s Luďkem Zelenkou se proto na Letné představí v úloze outsidera, který může jen překvapit. "U nás vládne celkem pohoda a budem se snažit, aby ta pohoda vládla i v tom zápase. My nemáme co ztratit a protože si celkem věříme, tak to budeme chtít prodat. Vím, že Sparta je v laufu, ale věříme, že tu body uhrajeme," doufá v neprohru hostů útočník.

Dva týmy se zatím přetahují o vedení v Gambrinus lize. Liberec v předminulém kole poprvé prohrál; doma už to stihl napravit a znovu se dostat do čela tabulky a dnes se pokusí udržet si Mladou Boleslav od těla na hřišti Zlína. "Minule jsem tipoval, že ve Zlíně nebude tolik gólů a oni dostali 1:4 od Teplic, takže asi nejsou úplně v pohodě. Liberec naopak letos šlape, teď sice vypadli v poháru, ale to k tomu asi nepřistoupili úplně zodpovědně. To ve Zlíně nepřipadá v úvahu, takže přesto, že zakolísali v Příbrami, tak si myslím, že ve Zlíně vyhrajou," tipuje výhru Liberce Luděk Zelenka.

Slušnými výkony se v posledních kolech prezentují fotbalisté Jablonce. Severočeši před dvěma týdny porazili doma Olomouc a v minulém kole sahali po dalších třech bodech dokonce na hřišti Slavie, která měla co dělat, aby uhrála remízu. "Jablonec se mi celkem líbil, když jsem ho viděl v televizi. Naopak Ostrava, se mi zdá, hraje venku hrozně naivně, dělá chyby v obraně, takže tady bych viděl jedničku. Baník teď sice odehrál první zápas bez inkasovanýho gólu, přesto si myslím, že venku nehraje tak dobře jako doma a v Jablonci prohraje," tvrdí brněnský hráč.

Duelu dvou posledních mužstev tabulky budou svědky diváci, kteří si nenechají ujít zápas Kladno - Slovácko. "Je to souboj dvou ohrožených týmů. Bude hodně vyhecovanej, tipnul bych si, že bude hodně svázanej takticky a že moc gólů padat nebude. Tady bych řekl, že rozhodne domácí prostředí, ve kterým zvítězí Kladno," tipuje další jedničku expert.

Tristní bilanci 0-0-6 mají na hřištích soupeře fotbalisté Olomouce. Hanáci si ji mohou vylepšit v Příbrami, která před svými diváky naposledy porazila silný Liberec. "Příbram naposled doma porazila Liberec, jenže je pro mě pořád nevyzpytatelná. Může zahrát fantastická proti dobrýmu týmu a špatně proti průměrnýmu. V Budějovicích ale taky sahali po bodech a nakonec odjeli s prázdnou, doma by měli být silnější a Olomouc venku ještě neudělala ani bod, takže si myslím, že to bude jednička," věří Příbrami Luděk Zelenka.

Formu ze začátku ligy jako by začínali ztrácet hráči Plzně. Na výhru čekají už přes šest týdnů; podle experta by se jí mohli dočkat v tomto kole proti Mostu. "Když hrál Most u nás, tak byl fakt výbornej, jenže má dost nevyrovnaný výkony. Na druhou stranu v Plzni mají docela pohodičku, takže myslím, že to bude jednička. Ale jak říkám, Most je dost nevyzpytatelnej," varuje útočník

Teprve druhou porážku v sezoně utrpěli v minulém kole fotbalisté Mladé Boleslavi. Prohru 0:2 budou moci napravit na vlastním hřišti, kam zavítá pražská Slavia. "Tak to je šlágr kola. Nemyslím si, že to budou takový střelecký manévry jako loni, kdy to skončilo 4:1. Boleslav bude chtít odčinit tu prohru od nás, přijde nejspíš dost lidí... Myslím si, že se jí to proti Slavii podaří, přece jenom Slavia má hodně mladých hráčů, který takhle těžký zápasy nemusejí unést a řekl bych, že tohle bude jeden z těch případů," tipuje vítězství Boleslavi brněnský hráč.

Teplice začínají v poslední době připomínat dobře namazaný stroj. Severočeši sice neodstartovali sezonu vůbec dobře, z posledních čtyř zápasů ale mají plný počet bodů. Další tři budou chtít vybojovat i v pondělní dohrávce proti Českým Budějovicím. "Budějovice mají hodně bodů a jsou spokojený s tím, kde jsou. Jenže Teplice teď vyhrávají doma i venku, vládne tam pohoda a Budějovice by z toho mohly mít respekt. Nemají sice co ztratit, ale myslím, že tam nepojedou s velkýma ambicema a prohrajou," uzavírá Luděk Zelenka.

Reklama