Hlavní obsah

Rozjetá Sparta přivítá Brno

Dva velmi silní soupeři v řadě prověří fotbalisty Brna. Proti Mladé Boleslavi Moravané uspěli; vynikající výsledek se pokusí potvrdit na Letné proti domácí Spartě.

Článek

Výhra 2:0 nad Mladou Boleslaví, která tak klesla na druhé místo tabulky, jen potvrdila letošní formu brněnských hráčů na jejich stadionu. Z pěti zápasů zde získali třináct bodů, které jim pomohly k momentálně čtvrtému místu, o které se dělí s Teplicemi a Slavií. Venku už to s hráči trenéra Mazury tak slavné není. Ze šesti zápasů sice prohráli jen jednou, když nestačili na Olomouc, jediný vstřelený gól ale nejsou příliš dobrou vizitkou Brna. Na druhou stranu, remízy ze hřiště Liberce nebo Českých Budějovic se cení, a podobně dobrý výsledek chtějí Brňané uhrát i dnes na Letné. "Jsem rád, že jsme zápas s Mladou Boleslaví zvládli, ale už je to za námi," řekl po poslední výhře kouč Mazura. "Sparta bude doma určitě hrát nátlakový fotbal. Bude to určitě jiná Sparta než ta, co hrála v Uherském Hradišti, kde moc nepřesvědčila. Je vidět, že se ve Spartě něco změnilo a asi je na dobré cestě," dodal trenér, který bude postrádat Milana Pacandu, jehož start znemožňuje klauzule ve smlouvě o hostování, potrestaného záložníka Holka a zraněného Partyše, Večeřu a Gjoreskiho.

Mazurova slova o současné Spartě jsou pravdivá. Po prohře v Mladé Boleslavi tým převzal nový trenér Michal Bílek a pod jeho vedením letenští v lize ještě neprohráli. Doma jsou od té doby suverénní, porazili postupně Zlín, České Budějovice a Ostravu, aniž inkasovali jediný gól. Venku dvakrát zaváhali, v Teplicích i se Slavií byli rádi za remízu, před týdnem se jim ale zadařilo i na cizím hřišti, když v Uherském Hradišti porazili Slovácko 1:0. Do dnešního zápasu proto i přes prohru v Poháru UEFA se španělským Espaňolem mohou jít sparťané se sebedůvěrou, kterou jim dodává jejich současné postavení v tabulce. Proti Brnu se letenským doma dlouhodobě daří a i dnes neberou nic jiného než výhru, která by jim mohla pomoci umazat čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Liberec. Otázkou ovšem zůstává, jestli domácí útočníci dokáží vyzrát na obranu hostů, která obvykle funguje velmi spolehlivě. "Očekáváme, že Brno prostor na vlastní polovině zavře a bude těžké se tam dostat. Možná to bude zápas o jedné šanci," tvrdí trenér Michal Bílek, který proti Brnu nemůže počítat se záložníkem Huškem, který si zlomil dvě kůstky v zápěstí.

Papírovým favoritem zápasu je domácí Sparta, na kterou bookmakeři vypsali kurs 1.40. Troufnete si jít proti očekávání sázkových kanceláří a vsadit si, že Sparta ztratí body? Potom využijte kursu 2.38 na neprohru Brna.

Reklama