Hlavní obsah

Stuttgart dnes vyzve Schalke

Ve šlágru devátého kola německé bundesligy dnes hostí Stuttgart na svém stadionu Gottlieba Daimlera mužstvo Schalke. Oba celky mají jako obvykle ty nejvyšší ambice, proto se dá očekávat velice pikantní souboj.

Foto: reprofoto

Mexičané Pavel Pardo a Ricardo Osorio, kteří v letní přestávce posílili německý Stuttgart.

Článek

VfB Stuttgart do letošní sezony angažoval nového trenéra. Neznámý Armin Veh nahradil zkušeného Giovanni Trapattoniho, pod jehož vedením se týmu vůbec nedařilo a v loňské sezoně skončil až na 9. místě bundesligy. Letos to ale se Stuttgartem zatím nevypadá o moc lépe. Tým má kromě posledních tří mužstev vůbec nejhorší obranu celé bundesligy a jen díky dobré ofenzívě je na deváté příčce tabulky. Momentálně už ale neprohrál pět utkání v řadě a vypadá to, že by se výběru trenéra Veha mohlo blýskat na lepší časy. "Jestliže dnes zvítězím, tak se přiblížíme na dostřel špičce tabulky. Toto utkání je pro nás velice důležité," řekl kouč Stuttgartu, který bude dnes postrádat hned několik hráčů. Zranění jsou Christian Gentner, Fernando Meira, Alexander Farnerud a Dirk Heinen a otazník startu navíc visí inad Matthieu Delpierrem.

Schalke skončilo v loňské sezoně na čtvrté příčce bundesligy. Do nového ročníku vstoupilo výborně a od prvního místa ho v případě dnešního vítězství bude dělit jen horší skóre oproti Brémám. Svěřenci trenéra Mirko Slomky dnes chtějí ve Stuttgartu bodovat, nejlépe potom vyhrát, stejně jako v předchozích dvou bundesligových zápasech. V těch si poradili nejdříve s Hamburkem a minulý týden našli recept i na Hannover. V týdnu ale vypadli z německého poháru, když nezvládli prodloužení s druholigovým Kolínem. Slomka bude dnes postrádat zraněné Mathiase Abela, Fabian Ernsta, Sorena Larsena a Geralda Asamoaha. Na hřišti se naopak oproti pohárovému duelu objeví Kevin Kuranyi, bývalá modla Stuttgartu nyní ve službách Schalke.

Zdá se, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání výrazného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.45, na remízu si můžete vsadit v kursu 3.10. Myslíte si, že Schalke potvrdí svou pozici v tabulce a dokáže Stuttgart na jeho hřišti porazit? Jestliže ano, potom využijte kursu 2.70 na jeho vítězství.

Reklama