Hlavní obsah

Boleslav se může dostat zpátky do čela

Eurotip.cz

Pořádný výprask utrpěli fotbalisté pražské Slavie, když naposledy zavítali do Mladé Boleslavi. Březnovou porážku 1:4 si sešívaní určitě pořád dobře pamatují, dnes se proto chtějí podobného debaklu vyvarovat.

Článek

Důvod k obavám má Slavia o to větší, že si mužstvo z města automobilů letos vede ještě lépe, než v minulé sezoně. Mladá Boleslav je spolu s lepšící se Spartou jediným týmem, který je schopný držet krok s úřadujícím mistrem z Liberce. Hráči trenéra Uhrina vtrhli do nového ročníku sedmi výhrami v osmi zápasech. Vedle toho se jim dařilo i v pohárech; přes slavný Olympique Marseille postoupili v Poháru UEFA a bez zaváhání procházejí i domácím pohárem. Náročný program si vybral první daň na začátku října, kdy Středočeši poprvé kapitulovali; prohru 0:2 z Teplic si mladoboleslavští v dalším kole vynahradili domácím vítězstvím nad Českými Budějovicemi, po které se znovu dostali do čela tabulky. Před týdnem ovšem Uhrinovi svěřenci prohráli podruhé, tentokrát v Brně. "Brno bylo jednoznačně lepší, přehrálo nás ve všech směrech, nasazením i důrazem. Byl to náš nejhorší zápas na podzim," nešetřil po utkání kritikou svého týmu útočník Marek Kulič.

Dnes má Mladá Boleslav možnost na další nápravu před vlastními diváky. Na jejich stadion zamíří Slavia Praha, která má v posledních týdnech problémy sama se sebou. Ty si přidělává především na strahovském stadionu, kde naposledy zvítězila na konci srpna; od té doby doma jen remizovala se Slováckem, Spartou a naposledy i Jabloncem. Venku se ji v poslední době daří o poznání lépe - po prohře v Mostě se svěřenci Karla Jarolíma radovali z vysoké výhry 4:0 v Plzni a všechny body si před dvěma týdny odvezli i z Kladna. Dnes je ovšem zápas na hřišti, ze kterého naposledy odjížděli s výpraskem. Na konci března sešívaní dlouho drželi s Mladou Boleslaví krok, ve druhém poločase se ale domácí rozjeli a během 25 minut nasázeli Slavii čtyř ibranky. "K poslednímu zápasu v Boleslavi se nechci vracet, dostali jsme tehdy tři branky po standardních situacích, utkání poznamenalo vážné zranění Michala Švece," prohlásil Jarolím. "Na standardky si musíme dát znovu velký pozor, nejlépe je soupeři vůbec nenabízet," dodal trenér, kterému dnes budou chybět dva obránci. "Markovi Suchému teprve za týden sundají sádru, v pořádku stále ještě není Jan Vorel. Stoprocentně fit nebude ani gólman Michal Vorel," řekl slávistický kouč.

Mladá Boleslav doma letos ještě neprohrála a bilance 5-1-0 ji dnes pasuje do role mírného favorita, na kterého si můžete vsadit s kursem 2.15. Slavia si ale na cizích hřištích také nevede špatně. Myslíte si, že si dnes může z Mladé Boleslavi odvézt alespoň bod? Potom si vsaďte na její neprohru, kurs na ji je 1.54.

Reklama