Hlavní obsah

Livorno chce napravit debakl z Milána

Nejhorší porážku v novém ročníku Serie A utrpěli před týdnem fotbalisté Livorna. Tým, který má za sebou slušný začátek sezony, prohrál v Miláně s domácím Interem 1:4. O reparát se pokusí dnes na svém stadionu, na kterém přivítají soupeře z Empoli.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Čtyři dny stará drtivá prohra na San Siru je prvním kazem na jinak slušném dojmu, který za sebou hráči Livorna letos zanechávají. Svěřenci trenéra Arrigoniho sice hned v úvodu prohráli na hřišti AS Řím 0:2, od té doby ale šest zápasů v řadě nenašli přemožitele. Daří se jim doma, kde porazili Fiorentinu a remizovali se silným AC Milán a Sienou, a body získávají i venku - v Cagliari uhráli bod za remízu 2-2 a ze hřiště Messiny a Ascoly odjeli s plným bodovým ziskem. S takovou bilancí by si Livorno nemělo mít nač stěžovat, kouč Arrigoni ale po porážce od Interu neskrýval své zklamání. "Do zápasu jsme šli s tím, že chceme uhrát nějaké body. Předtím se nám dařilo a zdálo se, že by to mohlo vydržet. Proti Interu ale mí hráči nic nepředvedli. Dělali jsme moc chyb, dostat dva góly v prvních deseti minutách je neomluvitelné," kritizoval lodivod Livorna své hráče. Jediným hráčem, kdo mu udělal radost, byl vynikající střelec Lucarelli. Arrigoni nechal svou hvězdu na lavičce a na hřiště ho poslal až ve druhém poločase; i to ale Lucarellimu stačilo na to, aby alespoň korigoval stav. "Nechal jsem Lucarelliho odpočívat, protože vypadal unavený," vysvětloval po zápase fanouškům Arrigoni. Dnes by měl útočníka postavit znovu do základu, kde tvoří údernou dvojici spolu s Tomasem Danileviciusem.

Livorno na svém stadionu Armanda Picchiho ještě neprohráli, Empoli proto dobře ví, že ho čeká tuhá bitva. "Bude to těžký zápas. Škoda, že bude hrát Lucarelli, je to fantastický hráč, udělali bychom ale chybu, kdybychom se soustředili jen na něj," složil střelci poklonu trenér hostů Luigi Cagni. Ani jeho týmu se letos nevede špatně. Hned v úvodu si Empoli přivezlo všechny body z Janova, kde porazil domácí Sampdorii 2:1. V dalších dvou zápasech Cagniho hráči remizovali a ve čtvrtém kole si připsali další tři body po vítězství 2:0 nad silným Palermem. Od té doby ale Empoli na další vítězstí čeká; v Římě prohrálo s AS 0:1, o dva týdny později znovu přišlo o všechny body, tentokrát doma s Fiorentinou, a v posledních zápasech pokaždé remizovalo. Cagni doufá, že po cenné remíze 1:1, kterou uhráli na hřišti Udinese, jeho hráči znovu začnou vyhrávat. "Vidím to tak, že jsme s Udinese ztratili dva body. Kdybychom v prvním poločase hráli tak, jak ve druhém, tak bychom vyhráli," lituje promarněné příležitosti trenér, který dnes nemůže počítat se zraněným obráncem Adanim, záložníkem Almironem a útočníkem Pozzim.

Domácí prostředí je zřejmě hlavním důvodem, proč bookmakeři mírně favorizují Livorno, na které vypsali kurs 2.00. Myslíte si, že Empoli dnes dokáže sebrat svému soupeři alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 1.67.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články