Hlavní obsah

Zvítězí Kaiserslautern doma i popáté?

V dohrávce devátého kola 2. bundesligy hostí Kaiserslautern na svém stadionu Fritze Waltera mužstvo Freiburgu. Hosté prozatím vůbec nenaplňují předsezónní ambice, o to víc ale chtějí uspět právě dnes.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Loňský účastník nejvyšší německé soutěže se letos chce poprat o návrat mezi elitu. Po osmi kolech má na svém kontě šestnáct bodů, když prohrál pouze v Rostoku a Karlsruhe. Především doma prokazuje svou kvalitu; na svém stadionu už porazil Essen, Paderborn, Koblenz i Aue. Minulý týden navíc zvítězil s Mnichovem 1860 a dnes se tak může přiblížit čelu tabulky. Ve středu sice svěřenci trenéra Wolfganga Wolfa podlehli v Allianz Aréně Bayernu Mnichov v německém poháru, ale pouze 1:0, což se dá považovat za velice slušný výsledek. V už zmiňovaném zápase si přivodil svalové zranění kapitán Mathieu Beda a dnes nad jeho startem visí otazník. Hrát nebude určitě Aki Riihilahti, který musel podstoupit operaci kvůli přetrženému lýtkovému svalu. Do sestavy se naopak vrací velký talent Tobias Sippel a pak také Matthias Henn. "Dnešní zápas pro nás bude těžší než ten s Bayernem. Freiburg měl před sezonou postupové ambice a i když je zatím nenaplňuje, stále má velice kvalitní tým," pěl slova chvály na svého dnešního soupeře kouč Wolf.

Freiburg má na svém kontě momentálně pouze dvě porážky, přesto je ale až na patnácté příčce. Je to kvůli velice špatné produktivitě, která je příčinnou hned pěti remíz z osmi odehraných utkání. Na mužstvo, které v loňském roce bojovalo o postup, je to velmi málo. První vítězství z minulého kola by ovšem mohlo znamenat zlepšení. Freiburg totiž porazil na domácím hřišti Burghausen po velice přesvědčivém výkonu. "Máme z předchozích dvou utkání čtyři body a z dalších dvou chceme získat alespoň stejný počet," netají se svými dnešními ambicemi trenér Volker Finke. Jeho svěřenci v úterý podlehli v německém poháru Wolfsburgu 1:0 a s touto soutěží se tak letos stejně jako Kaiserslautern rozloučili. "Konečný výsledek je pro nás zklamáním, jelikož jsme předvedli výborný výkon. Věřím, že ho potvrdíme i v dalších zápasech," reagoval na vyřazení z poháru kouč. Ten má nyní další důvod k radosti, jelikož je po zranění připraven nastoupit pilíř obranné řady Youssef Mohamad. Kvůli viróze bude ale scházet Wilfried Sanou a zraněný je Cafu.

Favoritem utkání jsou i kvůli postavení v tabulce domácí, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.60. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.55 a pokud si myslíte, že Freiburg dnes potvrdí svou vzrůstající formu, vsaďte si právě na jeho vítězství - kurs je 5.15.

Reklama