Hlavní obsah

Vrátí Barcelona Chelsea porážku?

Po čtrnácti dnech nastoupí opět proti sobě Barcelona a Chelsea. Jedinou změnou bude domácí prostředí, které hraje nyní do karet Kataláncům. V sestavě Chelsea se stejně jako v předchozím měření sil neobjeví zraněný Petr Čech a tak bude duel velkých týmů znovu bez české účasti.

Článek

Barcelona jakožto obhájce titulu v Lize mistrů i Primera Division má letos opět jen ty nejvyšší cíle. O víkendu se určitě naladila na správnou notu v domácím zápase s Huelvou, kterou porazila 3:0, když se dvakrát střelecky prosadil Ronaldinho. "Bylo to pro nás moc důležité vítězství. Myslím si, že zlepšení bylo vidět," zhodnotil poslední utkání Barcelony její trenér Frank Rijkaard. Toto vítězství bylo ale v poslední době jediným okamžikem, který mohl fanoušky Barcelony potěšit. Před čtrnácti dny totiž svěřenci Franka Rijkaarda podlehli v rámci Ligy mistrů Chelsea a o následném víkendu nestačili ani na Real Madrid. Samozřejmě byly to zápasy s mužstvy světové třídy, ale nároky na Barcelonu jsou obrovské. "Teď bychom potřebovali vyhrát," říká obránce Juliano Belletti. Barceloně určitě schází její elitní kanonýr Samuel Eto'o, kterého letní nákupy v podobě Gudjohnsena nebo Savioly prozatím nedokázaly plnohodnotně nahradit. V dnešním utkání potřebuje katalánský velkoklub určitě bodovat, jelikož se předpokládá vítězství Brém s Levski Sofia a případná dnešní porážka by mohla pro Barcelonu znamenat postupové trable.

Chelsea vstoupila do letošní sezony s cíly - obhájit titul v Premier league a uspět konečně v Lize mistrů. První se jí prozatím daří naplňovat, jelikož je společně s Manchesterem United vedoucím celkem elitní anglické soutěže. Za druhým ji ještě čeká velice dlouhá cesta, ale úvod zvládla na jedničku. Nejdříve si doma poradila s Brémami, poté díky hattricku Drogby zvítězila na hřišti Levski Sofie a nezaváhala ani už ve zmiňovaném utkání s Barcelonou. "V prvním zápase jsme byli pod tlakem my, teď je Barcelona. Můžeme si vzadu počkat, s čím na nás přijdou," řekla letní posila Blues Michael Ballack. Trenér Mourinho postrádal v minulém měření sil dva brankáře, když byli čerstvě zranění jak Petr Čech, tak Carlo Cudicini. Ital už je momentálně v pořádku, ale není jisté jestli nedostane přednost v základní sestavě Portugalec Hilário, který doposud předváděl skvělé výkony. "První zápas jsme museli odehrát bez dvou brankářů, teď budeme muset možná hrát bez dvou útočníků," truchlí Mourinho nad lehce zraněnými Drogbou a Ševčenkem.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na Barcelonu si u společnosti bwin vsadíte s kursem 1.95. Kurs na remízu má hodnotu 3.20 a na vítězství Chelsea 3.60.

Reklama