Hlavní obsah

Bayern si může zajistit postup už dnes

Jedním z jistých postupujících do další fáze Ligy mistrů se dnes může stát Bayern. Mnichovský celek zvítězil ve všech doposud hraných utkáních, na což se určitě pokusí dnes navázat doma proti Sportingu Lisabon.

Článek

Bavorský velkoklub zvládl první tři utkání v Lize mistrů na jedničku s hvězdičkou. Nejdříve si doma bez problémů poradil se Spartakem Moskva, v dalším utkání vyhrál na San Siru s Interem Milán a před čtrnácti dny zvítězil i v Portugalsku se Sportingem. Právě proti portugalskému vicemistrovi nastoupí dnes v Allianz Aréně. Bayern už má postup na dosah ruky - za jistých okolností mu stačí získat bod - tři mu dávají stoprocentní jistotu. "Náš cíl není pouze postup do dalšího kola, chceme skončit v této skupině první," řekl trenér Felix Magath. Jestliže dnes Bayern se Sportingem zvítězí, tak vytvoří nový klubový rekord v počtu vítězství v řadě v rámci Ligy mistrů. Modro-červení dnes nastoupí v útoku s duem Pizzaro - Makay. Zraněný je Lukas Podolski a proto jim bude na lavičce krýt záda pouze Santa Cruz. Otazník startu visí nad Bastianem Schweinsteigerem, kterého by v případě absence měl nahradit Hasan Salihamidžič.

Možná až překvapivě dobře je na tom po třech zápasech Sporting Lisabon. Portugalský velkoklub má momentálně na svém kontě čtyři body, když nejdříve doma porazil Inter Milán, poté remizoval v Moskvě se Spartakem a klopýtl až v už zmiňovaném utkání se svým dnešním soupeřem. Především díky vítězství nad Interem je stále vážným kandidátem na postup, když má nyní na Inter náskok jednoho bodu. Dnes ale potřebuje nutně bodovat, jelikož se očekává, že italský konkurent zaboduje v Rusku. O víkendu Sporting remizoval po přestřelce 3:3 na hřišti jednoho z nejhorších celků ligy Beira Mar a vůbec tak nepotvrdil svou vždy velice kvalitní defenzívu.

Věříte-li ve vítězství loňského mistra Bundesligy z Mnichova, pak si můžete vsadit s kursem 1.40. Remíza je oceněna hodnotou 4.00 rovné a výhra Sportingu kursem 7.25.

Reklama