Hlavní obsah

Montreal uvidí znovu kanadský duel

, 31. října 2006

Úterní program NHL není na zápasy bohatý, ale přesto je dosti pestrý. Na území východní konference se odehrají dva mezikonferenční duely. V cestování po Kanadě bude pokračovat Nashville. O titul nejhokejovějšího města se přetahuje v zámořsk soutěži více míst. V jednom z nich se střetnou mužstva ze dvou kanadských měst.

Článek

Montreal bude dnes bojovat o to, aby se jeho domácí říjnová bilance dostala do kladných čísel. V normální hrací době sice prohrál před vlastním publikem jediné utkání, ale dvě další porážky v samostatných nájezdech jistě fanoušky nenadchly. Útoční lídři týmu Koivu a Kovalev zatím spíše přihrávají, než že by úspěšně stříleli. Letní posila Samsonov je sice efektivní, ale střílí málo. Kanadské bodování Montrealu tak vede obránce Souray, který však zase patří k nejhorším v kolonce +/-. Brankáři se o své starty spravedlivě dělí a lépe si prozatím vede Aebischer, který musel např. přežít sobotní kanonádu.

Ottawa hrála před vlastním publikem dlouhou dobu ještě hůře než její dnešní soupeř. Dvěma vysokými výhrami v poslední třetině měsíce si je však zase naklonila. Ve většině případů se jí nedaří dotáhnout k úspěšnému konci vyrovnané zápasy, což znovu potvrdila v sobotu. Poprvé si v sezóně nezahrál obránce Redden, který hrál se zdravotními obtížemi a jeho start bude nyní s otazníkem, protože nechce návrat uspěchat. Dobře naopak do obrany Ottawy zapadl v létě příchozí Corvo. V brance se o něco málo častěji objevuje další posila Gerber, ale na klubové prostředí zvyklý Emery je zatím výrazně spolehlivější.

Bookmakeři bwin favorizují v duelu týmů, které zatím patří k nejlepším v lize ve hře v oslabení, tentokrát mírně hostující celek. Na domácí Montreal vypsali kurs 2,5. Hosté již jednou v polovině měsíce soupeři ukázali, že se jim venku daří lépe než na vlastním ledě. Dnes si lze na Ottawu vsadit v kursu 2,25.

Reklama