Hlavní obsah

Nová sezona NBA začíná

Dva souboje dnes odstartují nový ročník zámořské basketbalové soutěže NBA. V jednom z nich se představí úřadující šampioni z Miami, kteří doma přivítají Chicago.

Článek

Souboj na Floridě bude zajímavý hned z několika důvodů. Týmy Miami a Chicaga na sebe narazily v úvodním kole loňského play off; hostující Bulls proti budoucím šampionům vyhráli jen dva zápasy a s bojem o titul se rozloučili. Mužstvo, plné talentovaných hráčů, se před letoškem rozhodlo posílit především defenzivu. V této sezoně proto bude dres Býků oblékat Ben Wallace, který byl v loňském ročníku zvolen za nejlépe bránícího hráče. Wallace se nesmířil s útočným pojetím nového trenéra Saunderse, a proto odchod do defenzivně zaměřeného Chicaga uvítal. Obávaný pivot je zřejmě největším přestupovým jménem uplynulého léta, Bulls se s tím ale nespokojili; do týmu proto zamířil další veterán P. J. Brown, který také operuje pod košem, a čtyřka letošního draftu Tyrus Thomas. Přebudovaný tým už se v říjnu stihl sehrát - v přípravě odehrál osm zápasů s bilancí 6-2.

Ne všechny týmy připisují přípravným utkáním důležitost. Miami skončilo předsezonní část s bilancí 2-5, přičemž poslední prohrou byl debakl 71-96 proti Houstonu. Dvě největší hvězdy týmu, obrovitý pivot O'Neal a rozehrávač Dwyane Wade, odehrály dohromady 53 minut, ani to ale nezabránilo porážce o 25 bodů. Právě výše zmiňovaní hráči se stali hlavním klíčem k úspěchu v loňské sezoně. Wade byl zvolen nejužitečnějším hráčem finále proti Dallasu a O'Neal, přestože už má nejlepší roky za sebou, si například v rozhodujícím šestém zápase připsal 30 bodů a 20 doskoků. Otázkou je, jak se mu povede dnes, kdy proti němu v souboji dvou nejlepších pivotů Východní konference bude stát Wallace.

I přes nedávné špatné výsledky považují bookmakeři za jasného favorita zápasu domácí Miami, na které vypsali kurs 1.36 a handicap 6 bodů. Myslíte si, že se dnes posílené Chicago pomstí za vyřazení v minulé sezoně? Potom si vsaďte na Býky, kurs na ně je 3.20.

Reklama