Hlavní obsah

Připíše si Hamburk první body?

Drtivou porážku 1:4 utrpěl před čtrnácti dny v Portu německý Hamburk. Na svém kontě skupiny G je stále bez bodu; to se dnes pokusí změnit v domácí odvetě proti portugalskému mistrovi, který rovněž potřebuje body jako sůl.

Článek

Co se stalo s kouzlem klubu z přístavního města? V loňské sezoně měl Hamburk jedno z nejlepších mužstev v Německu, letos ale toto tvrzení ani zdaleka neplatí. Dollovi hráči se loni pyšnili neprostupnou obranou, po odchodu dvojice Buyten - Boulahrouz jsou ale tyto časy pryč. Přišel "zázračný" belgický mladík Kompany, ten se ale brzy zranil, stejně jako kapitán argentinské reprezentace Juan Pablo Sorín. Oba poprvé nastoupili před měsícem, takže už měli nějaký ten čas se předvést, jejich výkony ale zatím zaostávají za očekáváním. V Lize mistrů Hamburk ještě nebodoval a jeho vyhlídky na postup jsou velmi mizivé. "Máme za cíl skončit ve skupině druzí, nejhůře třetí. Bude to těžké, ale uděláme pro to maximum," neskládá naděje další letní posila útočník Guerrero. Do odvety proti Portu nenastoupí kvůli vykloubenému ramenu David Jarolím, po zranění se naopak vrací Rafael van der Vaart.

Porto se momentálně určitě nachází v lepší pozici, než německý klub. Obhájce mistrovského titulu portugalské ligy je na jejím čele i nyní. O víkendu si modří poradili s velkým konkurentem Benfikou Lisabon, kterou přestříleli 3:2, když vítěznou branku dal v 90. minutě Dos Santos Bruno Moraes. V Lize mistrů jsou svěřenci Jesualda Ferreiry v této chvíli na třetí příčce se čtyřmi body. "Jestliže vyhrajeme v Hamburku, tak máme velice dobrou šanci na postup," počítá dopředu Ferreira. Vítězům Ligy mistrů z roku 2004 bude dnes scházet brazilský špílmachr Anderson, který se vážně zranil o víkendu proti Benfice a na hřiště se nepodívá tři měsíce. V základní sestavě ho proti Hamburku nahradí Raul Meireles. Po zranění jsou zcela fit útočník Adriano, křídlo Ibson a obránce Pedro Emanue.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání výrazného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.35. Kurs na remízu je 3.10 a na vítězství Porta si můžete vsadit v kursu 2.85. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:45 a potom začněte sázet live.

Reklama