Hlavní obsah

Dallas chce body na cestu

, 1. listopadu 2006

Dnes má NHL na programu kromě jiných dva mezikonferenční duely, které se odehrají na kluzištích klubů ze západní konference. Rangers pokračují v cestě po pacifické divizi zápasem na lede Anaheimu. Pittsburgh jim jde v patách, protože míří na led jejich pondělního soupeře do Los Angeles. V Dallasu se fanoušci se svým mužstvem na čtrnáct dní rozloučí.

Článek

Hokejový klub z Texasu se totiž v pátek vydá na cestování po Kanadě. Nejprve ale bude Dallas chtít fanouškům ukázat, že první domácí prohra v nové sezóně z minulého pátku byla vskutku náhodná a zaviněná silným soupeřem. V sobotu dostal v brance další šanci Smith, který si opět počínal více než zdatně. Turco by se ovšem do branky vrátit měl, protože je zdráv a proti dnešnímu soupeři má velmi dobrou bilanci. První zápas v novém dresu odehraje nejspíše konečně i Štefan, jehož zdravotní problémy snad již pominuly.

Velmi zajímavého hráče s sebou ale přiveze především hostující tým ze St. Louis. Guerin odešel v létě právě z dnes domácího mužstva. V novém působišti se snaží oprášit spolupráci s Weightem. Český útočný trojlístek Ručinský, Čajánek, Dvořák také nezahálí, ale týmu se přesto stále nedaří dle představ. Venku dokázal vyhrát až čtvrtý zápas. Ve většině zápasů dostal v brance přednost v létě příchozí Legace, ale v posledních čtyřech zápasech se to změnilo a častěji byl nasazován Sanford. Kromě dlouhodoběji zraněných bude s otazníkem start McClementa, na jehož místo by ale mohl případně naskočit nově získaný J. Perreault.

Bookmakeři bwin naopak žádné velké otazníky v zápase nevidí. Jednoznačně favorizují domácí mužstvo. Na Dallas vypsali kurs 1,65. Hosté skuečně na ledě dnešního soupeře hrát neumí. St. Louis zde vyhrálo v dlouhodobé části sezóny v normální hrací době naposledy před šesti lety, což značí jedenáct neúspěšných pokusů v řadě. Přesto si dnes lze v kursu 4,0 vsadit i na hostující celek.

Reklama