Hlavní obsah

Přiveze si Liberec nějaký bod z Portugalska?

Fotbalisté mistrovského Liberce dnes odehrají své druhé utkání ve skupině Poháru UEFA. Po domácí bezbrankové remíze se Sevillou je dnes čeká utkání na hřišti Bragy. Ta utrpěla v prvním zápase debakl 0:3 s Alkmaarem a má dnes tak co napravovat.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Obránce Sevilly Javi Navarro zůstal na trávníku po střetu se Zbyňkem Pospěchem.

Článek

Čtvrtý nejlepší tým loňského ročníku portugalské ligy prošel do skupinové fáze poháru UEFA přes italské Chievo, a to velice šťastně. Doma sice nejdříve zvítězil 2:0, v Itálii ale utkání skončilo stejným výsledkem a z postupu se Braga radovala až po prodloužení, když se ve 104. minutě utkání trefil Wender. V ligové soutěži je momentálně sice čtvrtá, poslední utkání se jí ovšem vůbec nevyvedlo - doma s Maritimem prohrála 1:4. "Marítimo bylo na hru a systém Bragy velice dobře připravené. V podstatě nám dalo návod, jak eliminovat hru našeho soupeře a překonat ho. Je fakt, že domácí trochu srazil rychle inkasovaný gól," odnesl si z pozorování portugalského celku liberecký asistent Michal Zach. Mužstvo Bragy je plné Brazilců. Celkem jich zde hraje deset a díky tomu hraje velice ofenzivně - na hrotu nastupuje se třemi hráči. Proti Maritimu chyběl na hřišti špílmachr mužstva a už zmiňovaný střelec postupové branky s Chievem Wenger; v dnešním utkání by už ale absentovat neměl.

Úřadující český mistr vkročil do hlavní fáze poháru UEFA docela úspěšně. Mužstvo Sevilly je papírově vůbec nejsilnějším celkem skupiny C a bod proti němu je určitě velice cenný. Potvrdit by to hráči trenéra Lavičky chtěli dnes na stadionu Bragy. O víkendu hrál Liberec ve Zlíně, odkud si přivezl bod za bezbrankovou remízu. Alespoň remízový výsledek chtějí hráči Slovanu přivézt i z Portugalska. "Letíme tam pro dobrý výsledek, který by nás přiblížil postupu ze skupiny," řekl těsně před odletem kapitán mužstva Tomáš Zápotočný. "Jestli je pro nás čtvrteční zápas v Braze klíčový? To bych říkat nechtěl, protože pak nás čekají ještě dvě utkání a klíčové může být třeba to poslední s Alkmaarem," pokračoval. Trenér Lavička nemá problémy se zraněními a může tak počítat se všemi hráči svého kádru.

Severočeši vstupují do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli mírného outsidera, na kterého si můžete vsadit v kursu 4.30. Remízu ocenili experti společnosti bwin kursem 3.40 a na portugalského favorita najdete u stejné společnosti kurs 1.70.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články