Hlavní obsah

Šlágrem týdne baráž o hokejovou extraligu, hrají se odvety fotbalové Ligy mistrů

Šlágrem tohoto týdne jsme zvolili startující baráž, v níž budou extraligovou účast hájit hokejisté Mladé Boleslavi. Rozhodovat se bude o semifinalistech evropských pohárů, stejně tak v tuzemském Ondrášovka Cupu. Finalisty může poznat hokejová extraliga. V neděli se ve španělské lize utkají slavné kluby Real Madrid a FC Barcelona.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boleslavský brankář Marek Schwarz

Článek

V pondělí se do 23. kola Gambrinus ligy zapojí účastníci pohárového čtvrtfinále. Teplice ve šlágru hostí Ostravu, Slavia ve vršovickém derby Bohemians 1905 a Sparta se představí v Plzni. Zabrat potřebují hokejisté Slavie, kteří ve třetím semifinále za stavu 0:2 na zápasy přivítají Vítkovice.

Teoreticky už v úterý může být jasno o prvním finalistovi extraligy. Pokud hokejisté Vítkovic uspějí v pondělí na Slavii, budou moci pražský celek poslat na dovolenou. Odvety má na programu čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů. Barcelona hraje s Arsenalem, CSKA Moskva přivítá milánský Inter.

Tenisová sezóna pokračuje v Casablance, Marbelle, Houstonu a Ponte Vedra Beach. Ve středeční odvetě Ondrášovka Cupu Olomouc hraje s Libercem. Ve čtvrtfinálových odvetách Ligy mistrů fotbalisté Manchesteru United budou dohánět jednogólovou ztrátu z mnichovského Bayernu, ve francouzském derby se opět utkají Bordeaux a Lyon. Ve třetím semifinále extraligy mohou Pardubice přidat třetí vítězství v Liberci. V Oltenu domácí Švýcaři změří síly s hokejisty ČR.

Ve čtvrtek pozná Ondrášovka Cup další dva semifinalisty, Plzeň bude hájit vedení v Příbrami a Jablonec by měl stvrdit postup před Teplice. Čtvrté semifinále extraligy mezi Libercem a Pardubicemi čeká hokejové fanoušky. Čtvrtfinálové odvety uvidí příznivci fotbalové Evropské ligy.

Tiger Woods se vrací v Augustě

V pátek pokračuje druhá fotbalová liga, Dukla přivítá Opavu a Žižkov se představí v Jihlavě. Případné páté utkání uvidí hokejoví fanoušci v Ostravě, pokud Vítkovice nevyhrají oba zápasy v Praze. V předehrávce 30. kola bundesligy do Mönchengladbachu přijede Frankfurt. Hokejová reprezentace se v přípravě na MS představí ve švýcarském Ambri. K finiši základní části spěchají hokejová NHL a basketbalová NBA.

V americké Augustě v sobotu pokračuje golfové US Masters, na němž se po přestávce vrací světová jednička Tiger Woods. V prestižním ligovém derby obou Bohemek půjde o záchranu v nejvyšší soutěži, tentokrát se bude hrát ve vršovickém Dolíčku. Do Ostravy přijede 1. FC Slovácko. Případné páté finále může čekat semifinále hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Libercem, úvodním zápasem startuje baráž o účast v nejvyšší soutěži.

V neděli se hraje dalších pět utkání 24. kola fotbalové Gambrinus ligy, druhý duel má na programu baráž o hokejovou extraligu. Fotbalisté Manchesteru United se pokusí porážku proti Chelsea odčinit v Blackburnu, janovské derby přináší 33. kolo italské fotbalové ligy. Šlágrem španělské fotbalové ligy bude duel mezi Realem Madrid a FC Barcelona.

Reklama