Hlavní obsah

Šlágrem týdne vyvrcholení fotbalové GL, pokračuje hokejové MS

Šlágrem tohoto týdne jsme zvolili sobotní poslední kolo fotbalové Gambrinus ligy, v němž se o titul porvou Sparta, Ostrava a Jablonec. Ve středečním finále Evropské ligy se utkají fotbalisté Atlétika Madrid a Fulhamu. Na hokejovém mistrovství světa čekají na české hokejisty dva severské celky – nejprve Norsko a poté Švédsko. V neděli se v Monte Carlu jede další závod MS formule 1.

Foto: Aleš Krecl

Fotbalisté Sparty jsou blízko mistrovskému titulu - ilustrační foto.

Článek

V pondělí se hraje 10. kolo ruské fotbalové ligy, v Německu pokračuje mistrovství světa. Na druhé vítězství budou útočit domácí hokejisté v duelu s Finskem. To se pokusí odčinit překvapivou porážku s Dánskem.

V úterním prvním semifinále basketbalové ligy Nový Jičín přivítá Prostějov, v Michalovcích se ve finále Slovenského poháru utkají fotbalisté Trnavy a Slovanu Bratislava. Druhý zápas čeká na MS české hokejisty, soupeřem budou Norové.

I ve středu pokračuje v Madridu tenisová sezóna, turnaj okruhu ITF bude hostit Praha. Hraje se druhé semifinále basketbalové ligy mezi Nymburkem a Pardubicemi, finálovým duelem mezi fotbalisty Atlétika Madrid a Fulhamu vyvrcholí sezóna Evropské ligy.

Ve čtvrteční přípravě na mistrovství světa fotbalisté Německa v Cáchách změří síly s Maltou, ve finále Dánského poháru fotbalisté Midtjyllandu změří síly s Nordsjaellandem. První soupeř ze světové špičky – Švédsko – čeká na MS na české hokejisty.

Sparta, Ostrava a Jablonec se porvou o titul

V pátek se na hokejovém MS rozběhnou boje v osmifinálových skupininách, v zámoří jsou v plném proudu play-off basketbalové NBA i hokejové NHL.

V sobotu se rozhodne o tuzemském fotbalovém mistrovi. Před posledním kole mají naději stále tři celky – vedoucí Sparta, druhá Ostrava i jeden bod ztrácející Jablonec. Pražané hostí Teplice, Baník se představí v Příbrami a Jablonec přivítá České Budějovice. Ve finále Belgického poháru Gent změří síly s fotbalisty Cercle Bruggy, finále FA Cupu čeká na Chelsea a sestupující Portsmouth. V Německu mohou k mistrovskému titulu přidat vítězství v poháru fotbalisté Bayernu Mnichov, musejí ovšem porazit Brémy.

V neděli se v Monte Carlu jeden další závod mistrovství světa formule 1, ve druhé fotbalové lize se utkají Čáslav a Jihlava. Shodně poslední 38. kolo čeká fotbalové soutěže v Itálii a ve Španělsku. Finále fotbalových poháru uvidí fanoušci v Portugalsku, Rakousku a Rusku.

Reklama