Hlavní obsah

Göppingen potřebuje k udržení kontaktu zdolat Magdeburk

PRAHA

Pozice suverénního Kielu je neotřesitelná, o druhou příčku se v německé bundeslize tvrdě bojuje. Udržet kontakt se špicí chtějí házenkáři šestého týmu Frisch auf Göppingen, kteří v sobotu přivítají Magdeburk. Ten je ovšem v tabulce pátý a má stejně bodů. Dá se tedy očekávat bitva na ostří nože.

Článek

Magdeburk patří mezi nejméně oblíbené soupeře Göppingenu, který dokázal z deseti vzájemných utkání jen jedinkrát vyhrát (32:30 v srpnu 2007). V kádru domácích je český reprezentant Pavel Horák, šestadvacetiletý rodák z Přerova v dosavadním průběhu bundesligy nastřílel 113 gólů.

Göppingenu, který největší úspěchy slavil v 50. a 60. letech minulého století, se na jaře velice daří. Ze sedmi ligových zápasů dokázal šest vyhrát.

Magdeburk, který naposledy získal titul v roce 2001, v posledním kole doma porazil 33:30 Lemgo. Po skvělém závěru podzimu, kdy v devíti zápasech ztratili Magdeburští jen bod po remíze v Nordhornu, na jaře vítěz Ligy mistrů z roku 2002 mírně tápe. Po Novém roce vyhráli svěřenci trenéra Bieglera jen tři ze šesti utkání.

Hvězdou týmu je osmadvacetiletý francouzský kanonýr Kabengele, který v 21 zápasech nastřílel 114 gólů (z toho 30 ze sedmimetrových hodů). Ze hry se 104x trefila urostlá řecká spojka Vasilakis.

Na Göppingen si můžete vsadit v kursu 1,65, na úspěch Magdeburku vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,59. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 8,6.

Reklama