Hlavní obsah

Sparta první mečbol odvrátila, uspěje i podruhé?

PRAHA

První mečbol k postupu do finále ČP play-off extraligy Karlovy Vary nevyužily. Západočeši ve čtvrtek prohráli na Spartě 1:2 po prodloužení, v sérii přesto stále vedou 3:2 na zápasy. V sobotu tak mohou soupeři zasadit poslední ránu stačí k tomu potvrdit stoprocentní domácí bilanci v letošních vyřazovacích bojích. Loni v play-off Karlovarští prohráli na domácím ledě jediný zápas - ve finále proti Slavii.

Článek

Karlovy Vary doma s přehledem zvládly i obě semifinálová klání a pokud uspějí i do třetice, budou po roce opět ve finále. Postrádat budou obránce Němce, který narazil nepříjemně hlavou do mantinelu a s otřesem mozku putoval do nemocnice. Němec byl smolařem pátého semifinále, v první třetině neproměnil trestné střílení po faulu na Kumstáta. Západočeši nebudou moci využít ani další zraněné beky Dobroně a Jiřího Hanzlíka, pro něž sezóna skončila již dříve.

Sparta potřebuje nalézt recept na brankáře Mensatora, který v play-off podává vynikající výkony. Přes čtvrteční prohru čtyřiadvacetiletý reprezentační gólman opět přiváděl místy soupeře k zoufalství.

Po konci finálové série v první lize dres Komety Brno vyměnil za sparťanský Vondráček a byl to subtilní útočník, kdo otevřel po pasu Hanzlíka skóre. Spolehlivý byl i gólman Přikryl, jehož překonal jen Dej po chybě Černoška. Mimo hru stále zůstává útočník Ručinský, sparťanští trenéři plánují před šestým semifinále změny v sestavě.

Na vítězství Karlových Varů si můžete vsadit v kursu 2,15, na úspěch Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,52. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama