Hlavní obsah

Čeští fotbalisté se nechtějí ze Slovinska vracet s prázdnou

PRAHA

Minimálně bod chtějí v sobotním utkání kvalifikace mistrovství světa 2010 ve Slovinsku získat čeští fotbalisté. Svěřenci trenéra Rady stíhají vedoucí Slovensko a právě před blížícím se soubojem s bývalým federálním partnerem by neradi ztratili. V úvodním vzájemném zápase vyhráli Češi gólem Sionka 1:0.

Článek

V Teplicích ale nepředvedli nikterak oslnivý výkon a Slovinci ještě dlouho po závěrečném hvizdu hořekovali, že na půdě jednoho z favoritů skupiny mohli získat víc. Své šance ale neproměnili a trenér Rada mohl slavit první výhru jako hlavní kouč národního celku.

Momentálně 59. tým reprezentačního žebříčku má proti českým fotbalistům mizernou domácí bilanci. Oba dva přípravné zápasy prohrál (1998 v Murské Sobotě 1:3, o sedm let později v Celje dokonce 0:3). Další zaváhání by výrazně srazilo šance Slovinců na postup.

Spoléhat se mohou na kanonýra Novakoviče, který obstaral tři z pěti slovinských gólů v dosavadním průběhu kvalifikačních bojů. Českým fanouškům je známý obránce Pečnik, který se v lednu vrátil z hostování ve Spartě do Celje.

Trenér Kek bude postrádat brankářskou jedničku Samira Handanoviče, který se už podrobil artroskopické operaci kolene. Mimo je i obránce Norimberku Maroh, místo nějž Kek povolal Mavriče. V trestu za žluté karty jsou beci Brečko a Šuler, zdravotní potíže má další obránce Ilič. Češi musejí opět oželet služby špílmacha Rosického, nováčkem v reprezentaci je defenzivní univerzál Suchý ze Slavie.

Na domácí Slovince si můžete vsadit v kursu 3,32, na remízu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3. Pokud věříte ve výhru českých fotbalistů, je k dispozici kurs 2,1.

Reklama