Hlavní obsah

Vrcholí boj o play-off NHL, Edmonton se utká s Minnesotou

PRAHA

Posledních sedm zápasů zbývá týmům zámořské hokejové NHL Edmontonu a Minnesotě do konce základní části. V západní konferenci je boj o postupovou osmičku výjimečně napínavý, Olejáři i Divočáci jsou těsně pod hranicí postupové osmičky. Edmonton je devátý a má stejně bodů jako osmé St. Louis, Minnesota na jedenácté příčce ztrácí tři body.

Článek

Edmonton, který zahajuje sérii šesti domácích zápasů, v pátek po třech porážkách v řadě vyhrál v Anaheimu 5:3. Dva góly vstřelil Penner, jednou se prosadil český útočník Kotalík, který tak skóroval ve třetím zápase v řadě. Dvě asistence zaznamenal další Čech ve službách Olejářů Hemský. Ex-pardubický forvard je s 62 body (22+40) s odstupem nejproduktivnějším hráčem týmu.

Rovněž 62 bodů nasbíral útočník Minnesoty Mikko Koivu, jenže rodák z Turku po zranění pravého kolene už další body nepřidá. Šestadvacetiletý Fin se minulou neděli srazil s útočníkem Edmontonu Kotalíkem. Koivu již v minulé sezóně zmeškal 24 utkání po listopadovém zranění levého kolene. Čech Židlický je nejproduktivnějším bekem týmu, v 69 zápasech nasbíral 38 bodů (11+27).

Minnesota v sobotu prohrála v Calgary 2:3, nepomohly jí ani góly Brunetteho a mladíčka Shepparda. Dva minusové body zaznamenal obránce Wild Škoula, jeho spoluhráč Židlický se do statistiky zapsal jen jednou střelou.

Oba celky mají podobnou bilanci v posledních deseti utkáních. Edmonton vyhrál čtyřikrát, Minnesota třikrát. „Každý zápas je teď pro nás klíčový a jako v play-off,“ citují stránky NHL brankáře domácích Rolosona, který v pátek pochytal 51 střel Anaheimu. Minnesota v aktuální sezóně zvítězila ve třech z pěti vzájemných zápasů, obě domácí klání ale Edmonton vyhrál.

Olejáři budou postrádat slovenského beka Višňovského, pro kterého už pro zranění ramene sezóna skončila. Stejně je na tom Divočák Burns, Minnesota má dále na listině zraněných Boucharda, bitkaře Boogarda a již zmíněného Koiva.

Na Edmonton si můžete vsadit v kursu 2,15, na vítězství Minnesoty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,65. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama