Hlavní obsah

Anaheim hodlá Edmontonu vrátit páteční porážku

Hokejová NHL míří k závěru základní části, týmy bojují o postup do play-off. Ve vyřazovací části by nerady chyběly celky Anaheimu a Edmontonu, které jsou v Západní konferenci aktuálně na devátém a desátém místě. Na osmé St. Louis ztrácejí bod, respektive dva. Kačeři tak v případě výhry mohou mezi elitní osmičku proklouznout, rádi by navíc Olejářům vrátili páteční porážku 3:5.

Článek

Anaheim je v dobré formě, z posledních sedmi zápasů vyhrál šest. Poslední vzájemný zápas ale Kačerům nevyšel, v pátek doma prohráli s Edmontonem 3:5. Bodovému zisku nepomohly ani dvě trefy útočníka Getzlafa. V neděli Anaheim zdolal 4:1 trápící se Colorado, dvakrát se prosadil mladík Ryan.

Edmonton podává nevyrovnané výkony, z posledních pěti utkání vyhrál jen zmíněný duel v Anaheimu. Naposledy v neděli prohrál důležité utkání s Minnesotou, která po výhře 3:2 ztrácí na Olejáře jediný bod.

Oilers se mohou spolehnout na českého útočníka Kotalíka, který skóroval v posledních čtyřech zápasech. Na nedělní gól mu přihrával krajan Hemský, který s 63 body vede klubovou produktivitu.

Do konce sezóny je mimo hru slovenský bek Višňovský. Defenzíva by měla tentokrát zabrat, v pátečním vzájemném utkání umožnila soupeři 54 střel, což je klubový rekord Anaheimu v základní části sezóny. Kačeři budou postrádat zraněné obránce Larsena, Beacuhemina a Hedicana.

Na vítězství Edmontonu si můžete vsadit v kursu 2,25, na výhru Anaheimu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,5. Pokud věříte v remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama