Hlavní obsah

Vsaďte tisícovku na rozjetý Kloten a získejte 1850 Kč!

V úterý startuje finálová série švýcarské hokejové ligy, ve finále se střetnou dva tradiční kluby. Předloňský šampión Davos se utká s Klotenem, který na mistrovský titul čeká od roku 1996 (tehdy vyhrál čtyřikrát v řadě). Ve finále se tak utkají třetí a čtvrtý tým základní části, výhodu domácího prostředí má Kloten.

Foto: Internet

Hokejisté Klotenu na ilustračním snímku

Článek

Davos do finále postoupil po dramatické sérii proti Fribourgu, který kapituloval až v poslední minutě rozhodujícího sedmého zápasu. Po gólu Ambühla 47 sekund před koncem propukly ve Vaillant Aréně bouřlivé oslavy.

K výhře 4:3 přispěl jednou trefou i český útočník Petr Sýkora, jenž ve druhé formaci nastupuje s krajany Marhou a Tatíčkem. V týmu jsou i Kanaďané Jinman a Daigle, někdejší jednička draftu NHL.

Tip pro sázkaře:
Kloten je rozjetý, v semifinále přejel Zug a v posledních dvou zápasech neinkasoval jedinou branku. Uspěje i v úvodním finále, požene jej vyprodaná hala.

Kloten, který na rozdíl od svého soupeře v semifinále smetl Zug 4:0 na zápasy, byl založen v roce 1934 a ve švýcarské nejvyšší soutěži nenajdete déle působící celek. Letci od svého postupu do Národní ligy A v roce 1962 už nesestoupili. O pět let později Kloten pod vedením českého trenéra Kobery získal premiérový titul. Na další musel tradiční klub čekat 26 let.

V obraně má švédský trenér Eldebrink k dispozici třiatřicetiletého českého reprezentanta Hamra, v útoku pak spoléhá na Kanaďana Curtise Browna, finské duo Santala – Rintanen v prvním útoku nastupuje s kapitánem Lindemannem. Rintanen byl s 67 body druhým nejproduktivnějším hokejistou základní části, lepší byl jen Slovák Kolník ze Ženevy (72 bodů).

Na vítězství Klotenu si můžete vsadit v kursu 1,85. Na výhru Davosu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,96, pokud věříte v remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,3.

Reklama