Hlavní obsah

Vystřídají Irové na čele osmé skupiny obhájce titulu?

PRAHA

K biblickému souboji Davida s Goliášem přirovnal na stránkách FIFA středeční utkání Itálie s Irskem kouč hostujícího výběru Giovanni Trapattoni. Italský stratég ve službách ostrovního celku by rád krajanům znepříjemnil cestu na šampionát. Oba celky ale mají na špici osmé kvalifikační skupiny komfortní náskok.

Článek

První Italové z pěti zápasů jedinkrát remizovali (v říjnu 0:0 v Bulharsku), druzí Irové hráli nerozhodně dvakrát (v Černé Hoře a s Bulharskem). Třetí remízoví králové Bulhaři a čtvrtý Kypr ztrácejí hrozivých sedm bodů.

Italové jako tradičně nepatří k nejlépe střílejícím celkům kvalifikace, ke čtyřem vítězstvím jim stačilo skórovat osmkrát při dvou inkasovaných gólech. Třikrát kapitulovali Irové, kteří konto soupeřů zatížili šesti brankami. Tři z nich (jednu z penalty) zařídil kanonýr Tottenhamu Robbie Keane. Italové mají tři dvougólové střelce - Aquilaniho, De Rossiho a Di Nataleho. Pro toho už ale pro zranění kolena sezóna skončila.

Trapattoni je starý lišák a v Itálii má velké renomé. O tom svědčí skutečnost, že při příchodu na předzápasovou tiskovou konferenci jej vítal potlesk přítomných žurnalistů. „Mohli jsme sem přijet se stejným počtem bodů, nebýt vlastního gólu,“ litoval smolné trefy Kilbaneho ve středečním remíze 1:1 s Bulharskem Trapattoni. Italové vyhráli 2:0 v Černé Hoře. Do vedení je už v 11. minutě poslal z penalty Pirlo, po přestávce zvýšil Pazzini.

Italové se s Irskem utkali osmkrát, jediný zápas dokázal ostrovní celek vyhrát. V ostatních případech se radoval tým z Apeninského poloostrova. Skóre hovoří pro Italy 15:4. Šlágr osmé skupiny bude pískat zkušený německý rozhodčí Stark.

Na vítězství Italů můžete vsadit v kursu 1,38, na triumf Irů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama