Hlavní obsah

Murray může v Miami oplatit Verdaskovi porážku

Možná odplata za vyřazení na úvodním grandslamu sezóny v Melbourne se rýsuje pro Andy Murrayho. Skot v Melbourne prohrál v osmifinále se Fernandem Verdaskem a ve čtvrtek bude mít šanci Španělovi porážku oplatit ve čtvrtfinále turnaje v Miami. Vítěz se v semifinále utká s lepším z dvojice Nadal (Španělsko) – Del Potro (Argentina).

Článek

Čtvrtý nasazený Murray měl v prvním kole volný los, poté postupně vyřadil Argentince Monaka, Chilana Massua a Srba Troického. Turnajová osmička Verdasco měla také volný los v prvním kole, pak porazila Němce Beckera, Španěla Lopeze a v osmifinále českého reprezentanta Štěpánka.

Jednadvacetiletý Skot je v žebříčku ATP na čtvrtém místě a letos zažívá skvělý start do sezóny. Vyhrál turnaje v Dauhá a Rotterdamu, až ve finále prohrál v Indian Wells (se Španělem Nadalem). V Dubaji skončil ve čtvrtfinále na raketě Francouze Gasqueta. Bilanci v singlu má Murray 23-2.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Madridu Verdasco letos hrál finále v Brisbane (kde jej porazil Štěpánek), na Australian Open prošel až do semifinále, kde jej po dramatické pětisetové bitvě udolal krajan Nadal. O kolo dříve skončil na turnaji v Indian Wells.

Oba tenisté se utkali v kariéře už šestkrát, jedinkrát uspěl Verdasco. Bylo to ale v posledním měření sil na Australian Open, v Melbourne vyhrál Španěl 3:2 na sety. Předchozích pět zápasů vyhrál Murray, jemuž Verdasco sebral jediný set.

Na výhru Murrayho si můžete vsadit v kursu 1,43, na Verdaska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,43.

Reklama