Hlavní obsah

Ústí musí doma zabrat, prohrává v baráži 0:2

PRAHA

Po dvou prohrách v Mladé Boleslavi potřebují hokejisté Ústí nad Labem ve třetím utkání baráže bezpodmínečně uspět. Vítěze první ligy by jinak dělila jediný porážka od konce série, která rozhodne o účastníkovi příštího ročníku nejvyšší české soutěže.

Článek

Mladá Boleslav vykročila za záchranou rázně, oba dva domácí duely vyhrála. Gólman Schwarz nejprve udržel čisté konto, ve druhém zápase jej překonal jen devětatřicetiletý veterán Janků. To byl ale jediný úspěch Lvů během 128 odehraných minut, Schwarz dohromady čelil 61 střelám.

Zabrat by měla ofenzíva vítěze první ligy, zatím se bodově neprosadili nejlepší střelec Heřman ani nejproduktivnější hráč Špirko. Pak ani kvalitní obrana (Ústí v základní části inkasovalo ve 46 zápasech jen 77 branek), nestačí.

Mladou Boleslav táhne řada Klimenta – Boháč – Důras, která vstřelil čtyři z pěti gólů extraligisty. Důras, který přišel z Plzně výměnou za Tomase, vstřelil oba góly ve druhém zápase baráže.

Ústí může hřát statistika, podle které v aktuálním play-off na svém stadiónu prohrálo jediné z devíti utkání. Pokud uspěje opět, bude série znovu otevřená. Čtvrtý duel je na programu hned v pátek.

Domácí Ústí je podle bookmakerů Tipsportu mírným favoritem, vsadit si na něj můžete v kursu 2,25. Pokud věříte v další výhru Mladé Boleslavi, je k dispozici kurs 2,44. Na remízu po základní hrací době si můžete vsadit v kursu 3,9.

Reklama