Hlavní obsah

Oplatí Karlovy Vary Slavii loňskou finálovou porážku?

PRAHA

Reprízu loňského finále uvidí hokejoví fanoušci v souboji o titul. O zlato si to Karlovy Vary opět rozdají s pražskou Slavií, která před rokem v dramatické sérii zvítězila. Finále startuje v pátek na západě Čech, kde se domácím ve vyřazovacích bojích výjimečně daří. Za poslední dva roky na svém ledě prohráli jediné utkání.

Článek

Série měla startovat na ledě vítěze základní části Slavie, ale protože se v O2 Aréně o víkendu koná volejbalové Final Four, kluby si pořadatelství prohodily. První dva duely jsou tedy na programu v Karlových Varech, pak se hraje dvakrát v Praze. Stejně tak případné třetí utkání, pak se už pořadatelství klasicky střídá.

Oba celky se ve vyřazovacích bojích potkaly jedinkrát, právě v loňském finále. Karlovy Vary odstartovaly překvapivým úspěchem v Praze 5:4, pak zvítězila Slavia 5:2. Po vítězství Slavie ve třetím duelu už vyhrávali jen domácí. V aktuálním ročníku svěřenci trenéra Růžičky zvítězili ve třech ze čtyř vzájemných zápasů. Historické bilanci kralují slávisté, kteří z 51 duelů vyhráli 28x.

Západočeši měli problémy s ofenzívou soupeře, ve čtyřech utkáních inkasovali 19x. Play-off je ale o něčem jiném, ve skvělé formě navíc chytá Mensator. Ten má v play-off úspěšnost zákroků nad 95 procent a průměr inkasovaných branek na zápas 1,99. Trenér Paleček už může počítat s obráncem Němcem, který měl otřes mozku.

Růžička zatím neví, koho postaví do branky. Zda mladíčka Furcha nebo veterána Nerudu. Rozhodnutí má padnout až těsně před pátečním duelem. Slávisté se budou spoléhat na produktivní dvojici Bednář – Červenka, která ve 12 zápasech dohromady nasbírala 34 bodů (oba 9+8).

Na vítězství Karlových Varů v úvodním zápase si můžete vsadit v kursu 2,15, na úspěch Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,53. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama