Hlavní obsah

Schalke se představí v Bielefeldu, prohraje potřetí v řadě?

PRAHA

Vyhazov nizozemského trenéra Ruttena má pomoci fotbalistům Schalke k lepším výsledkům. Ambiciózní klub prohrál poslední dva bundesligové duely ve Wolfsburgu a s Hamburkem a v tabulce klesl na osmé místo. V pátek hraje v Bielefeldu, který bojuje o udržení. Na sestupové příčky má Arminia dvoubodový náskok.

Článek

Tradiční klub dočasně koučuje trio Büskens-Mulder-Reck, které má Schalke dovést do pohárové Evropy. Smělý úkol, devět zápasů před koncem soutěže ztrácí Schalke sedm bodů. Ale před rokem se v podobné situaci Schalke podařilo získat 16 z 18 možných bodů a probojovat se do kvalifikace Ligy mistrů.

Schalke se venku příliš nedaří, dokázalo vyhrát tři zápasy ze třinácti. Doma ale nezáří ani Bielefeld, zvítězil v pouhých dvou duelech ze dvanácti. Šestkrát se musel spokojit s bodem za remízu. Bielefeld naposledy doma vyhrál před více jak čtyřmi měsíci.

Nyní ale proti trápícímu se soupeři chtějí domácí zabrat, hnát by je měla vyprodaná aréna. „Schalke má ale stále vysokou hráčskou kvalitu,“ varuje na klubových stránkách trenér Frontzek, který bude postrádat se zraněným svalem laborujícího Kampera, stejně jako Kučeru. Pětatřicetiletý český internacionál si v utkání proti Wolfsburgu zlomil lícní kost. Po třítýdenní pauze je naopak připraven Lamey.

Schalke mělo během kvalifikační přestávky k dispozici řádně omezený kádr, ať již vinou reprezentačních povinností nebo zranění. „Místy nás trénovalo jen deset,“ říká na klubových stránkách jednačtyřicetiletý Büskens. Schalke v posledním zápase ve Wolfsburgu oslabila žaludeční viróza, která trápila pětici fotbalistů.

Bielefeld je podle bookmakerů Tipsportu outsiderem, vsadit si na něj můžete v kursu 3,32. Na vítězství Schalke si můžete vsadit v kursu 2,1. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama