Hlavní obsah

Zabere Skalica na domácím ledě?

PRAHA

Za stavu 0:2 se v neděli před vlastními fanoušky poprvé ve finálové sérii představí hokejisté Skalice. Ta je v souboji o titul poprvé v klubové historii, východoslovenský klub vyhrál nejvyšší soutěž před deseti lety. Celkem mají Košice na svém kontě už tři tituly slovenského šampióna.

Článek

První finále doma zvládli Košičané, k vítězství 4:2 dvěma góly přispěl Jan Kopecký. Český útočník se trefil i ve druhém finále, které svěřenci trenéra Jána Faitha vyhráli 3:1.

Čtvrtek tak znamenal konec série skalického kapitána Pálffyho, který dokázal bodovat v 25. utkáních v řadě, čímž překonal letitý rekord Vladimíra Růžičky. Košice zatím všechny finálové série, v nichž vedly 2:0 na zápasy, dokázaly vyhrát. Do sestavy Košic se vrátili Chmelo a Mocek, naopak po zranění oka chyběl Kledrowetz. Ten by ale ještě do finálové série mohl zasáhnout.

V play-off se oba soupeři utkali pětkrát a pokaždé byli úspěšnější Košičané. V roce 1999 na své cestě za titulem Košice Skalici porazili 3:0, v letech 2002 a 1007 vyhrály ve čtvrtfinále 4:1. Úspěšnější byli i před rokem, kdy v dramatickém semifinále uspěly 4:3. Tehdy každý tým vyhrál všechny domácí zápasy.

V dlouhodobé části aktuální sezóny vyhrály Košice čtyřikrát, Skalica zvítězila jednou v základní hrací době a jednou po samostatných nájezdech. Celková bilance obou celků jasně hovoří pro Košice, které z 94 zápasů vyhrály 59x při 30 vítězstvích Skalici.

Na vítězství Skalice vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,2, na úspěch hostujících Košic pak 2,46. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama