Hlavní obsah

Naváže Kazaň na obrat ve druhém finále KHL?

PRAHA

Třetí finále Kontinentální ligy mohou dnes sledovat sportovní fanoušci. Kazaň nejprve doma prohrála s Jaroslavlí 0:3, ale ve druhém finále dokázal tým Ak Bars dohnat třígólovou ztrátu a po trefě Pěrvyšina v prodloužení zvítězit 4:3. Série se nyní přesouvá do Jaroslavle, kde se hrají v neděli a v pondělí duely číslo tři a čtyři.

Foto: www.khl.ru

Finský brankář Kazaně Fredrik Norrena

Článek

Série v Kazani odstartovala výhrou Jaroslavle 3:0, dva góly vstřelil český útočník Zbyněk Irgl. Ani třígólové vedení (na úvodní trefu přihrával Jašinovi Josef Vašíček) po 14 minutách nestačilo hokejistům Jaroslavle k vítězství ve druhém finále. Domácí zabrali a dokázal náskok soupeře při hře bez brankáře 74 sekund před koncem smazat. V prodloužení pak rozhodl Pěrvyšin.

Série se tak za stavu 1:1 na utkání přesouvá do Jaroslavle, kde se hraje v neděli a pondělí. K zisku Gagarinova poháru je potřeba vyhrát čtyři zápasy.

Kazaň v osmifinále vyřadila Astanu, ve čtvrtfinále pak Omsk s českým hokejistou Jaromírem Jágrem. V semifinále na celek AK Bars nestačilo Dynamo Moskva s českým trenérem Vladimírem Vůjtkem starším.

Jaroslavl spoléhá na solidní defenzívu, kazašský gólman Galimov neinkasoval v posledních dvou duelech semifinále proti Magnitogorsku a i na úvod finále jej střelci Kazaně nedokázali překonat. Lokomotiv v play-off postupně zdolal Nižněkamsk, Spartak Moskva a již zmíněny Magnitogorsk.

V Jaroslavli dokázala Kazaň vyhrát na konci listopadu 1:0, gól vstřelil Fin Niko Kapanen. Domácí duel také vyhrál tým Ak Bars (4:3 po samostatných nájezdech), rozhodující nájezd proměnil Morozov. Hostům nepomohl ani zásah Zbyňka Irgla, jímž vicemistr světa z roku 2006 upravil na 2:1 pro Jaroslavl.

Na vítězství Jaroslavle si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Kazaně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7.Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama