Hlavní obsah

Liberec se může výhrou na Spartě posunout na druhé místo

PRAHA

Soubojem o druhou příčku je pondělní dohrávka 22. kola Gambrinus ligy. Sparta bude hájit svojí pozici v duelu s pátým Libercem, který má ovšem o pouhé dva body méně. V případě tříbodového zisku tak může poskočit za vedoucí Slavii, která v neděli prohrála v Olomouci.

Článek

Sparta v zimě proklamovala, že hlavním cílem zbytku sezóny je druhé místo a za svým cílem vykročili Letenští úspěšně. Na jaře ještě neprohráli, ke třem vítězstvím přidali dvě remízy. Daří se i Liberci, který prohrál jen v Teplicích. Jinak Severočeši třikrát z pěti utkání zvítězili.

Sparťané mají svému soupeři co vracet, na konci září na severu Čech prohráli v 8. kole vysoko 0:3. Skóre otevřel už ve 2. minutě Kerič, po zvýšení Smetany pečetil výsledek opět chorvatský kanonýr. Ten v minulém venkovním zápase Slovanu vstřelil ve Zlíně hattrick. Z posledních sedmi vzájemných zápasů prohrál Liberec jedinkrát.

V posledním domácím ligovém duelu Sparta zazářila, Brnu nastřílela během úvodní půlhodiny čtyři góly. Tři týdny starý výkon by sparťané rádi zopakovali. „Na tohle vystoupení bychom chtěli navázat. Fanoušci od nás na domácím hřišti čekají kvalitu a efektivitu, my to dobře víme a budeme se snažit je potěšit předvedenou hrou i výsledkem,“ říká trenér Jozef Chovanec.

Sparta bude postrádat zraněného záložníka Huška, hosté pak pro čtyři žluté karty distancované opory Nezmara a Holeňáka. Na šlágr 22. kola se na Letné hlásili pozorovatelé Red Bullu Salcburk, Anderlechtu, Manchesteru City, Wolfsburgu, West Bromwiche Albion nebo Celticu Glasgow.

Na Spartu si můžete vsadit v kursu 1,6, na výhru Liberce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,6.

Reklama