Hlavní obsah

Zakopalovou na úvod turnaje v Marbelle čeká Serena Williamsová

PRAHA

S nejtěžší možnou soupeřkou se v prvním kole turnaje v Marbelle utká Klára Zakopalová. Česká tenistka ve Španělsku změří síly se světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Američanka bude chtít rychle zapomenout na nakládačku, kterou dostala ve finále turnaje v Miami od Bělorusky Azarenkové.

Článek

Američanka si před překvapivým debaklem ve finále v Miami zaskotačila na vodním skútru, v pondělí ráno už viditelně unavená dorazila do klubu Puente Romano v Marbelle. V Miami dohrávala Serena s obvázaným levým stehnem, už by ale měla být v pořádku.

Serena Williamsová byla na konci března vyhlášena nejlepší tenistkou minulého roku, podobného ocenění se jí dostalo podruhé v kariéře (poprvé v roce 2002). Sedmadvacetiletá hráčka triumfovala na úvodním grandslamu sezóny v Melbourne, ve finále zdolala Rusku Safinovou. V Sydney, Paříži a Dubaji postoupila Williamsová do semifinále.

Zakopalová je v žebříčku WTA na 95. příčce. Šestadvacetiletá rodačka z Prahy letos prošla do druhého kola jen v Bogotě a Acapulcu, jinak se pokaždé s turnajem rozloučila v prvním kole. Na Australian Open ji vyřadila domácí Stosurová. Na posledním turnaji v Miami v 1. kole Zakopalová prohrála s Italkou Garbinovou.

Obě tenistky se v kariéře utkaly dvakrát, obě měření proběhla v roce 2003. Na antuce v Římě i na tvrdém povrchu v Lowellu během Fed Cupu bez potíží zvítězila Američanka 2:0 na sety.

Pokud Williamsová postoupí, může se ve druhém kole utkat s další českou hráčkou. Renata Voráčová ovšem musí nejdříve zdolat Francouzku Parmentierovou.

Na favorizovanou Serenu Williamsovou si můžete vsadit v kursu 1,11, na úspěch Zakopalové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,76.

Reklama