Hlavní obsah

Vrátí Liverpool Chelsea loňské vyřazení?

PRAHA

Parádní podívanou slibuje středeční čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Chelsea. Anglické velkokluby, které spolu bojují o titul v Premier League, patří k favoritům celé soutěže. „Šance jsou padesát na padesát,“ říká trenér Liverpoolu Benítez. V brance Chelsea by neměl chybět český reprezentant Petr Čech.

Článek

Oba celky se v Lize mistrů potkávají pátou sezónu v řadě, Liverpool uspěl v semifinále 2005 a 2007. Před rokem ve stejné fázi soutěže uspěla Chelsea. Po gólu Kuijta Londýňané vyrovnali po vlastní brance Riiseho. V odvetě se trefili kanonýři obou celků Drogba a Torres, v prodloužení si Chelsea zajistila postup po trefách Lamparda a Drogby.

V aktuálním ročníku Premier League má navrch Liverpool, po vítězství na Stamford Bridge 1:0 uspěl i doma (2:0). Celkově má ale ve vzájemných měřeních navrch Chelsea, která z 23 duelů v posledních pěti letech vyhrála devětkrát. Liverpool zvítězil sedmkrát, šestkrát se oba týmy rozešly po remíze.

Reina může překonat rekord

Liverpool bude postrádat distancovaného záložníka Mascherana, jehož by měl nahradit Lucas. Bez zdravotních problémů je už naopak kapitán Gerrard, který společně s útočníkem Bayernu Klosem v aktuálním ročníku LM vstřelil sedm gólů.. Už 50. zápas v evropských pohárech může odchytat Španěl Reina, stal by se tak prvním brankářem historie Liverpoolu.

„Reds“ vyhráli poslední čtyři zápasy LM a bez porážky jsou již osm utkání. Svěřenci trenéra Beníteze naposledy prohráli v semifinále loňského ročníku právě na Chelsea (30. duben 2008). Liverpool v posledních 18 zápasech Ligy mistrů vstřelil alespoň jeden gól, naposledy doma v prestižní soutěži neskóroval v listopadu 2007.

Oproti tomu Chelsea venku v pohárech nezvítězila v posledních sedmi utkáních, naposledy naplno bodovala v Rosenborgu v listopadu 2007. Pokud ani na Anfield Road Londýňané nezvítězí, vyrovnají tak neúspěšný klubový rekord z let 1959-1966. Trenér Hiddink doufá, že se dá do kupy útočník Drogba. Útočník z Pobřeží Slonoviny vynechal pro zranění kotníku víkendový duel v Newcastlu.

Na vítězství Liverpoolu můžete vsadit v kursu 2,25, na výhru Chelsea vypsali bookmakeři Tipsportu kursu 3,11. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama