Hlavní obsah

Bayern se chce na Nou Campu pokusit o zázrak

Soubojem titánů je středeční čtvrtfinále Ligy mistrů mezi FC Barcelona a mnichovským Bayernem. Bavorský velkoklub se pokusí otřepat z víkendového debaklu 1:5 ve Wolfsburgu, na hřišti jednoho z nejofenzivnějších celků Evropy jej čeká těžká práce. „Potřebujeme z Barcelony přivézt dobrý výsledek,“ uvědomuje si trenér Bayernu Klinsmann.

Článek

Bayern navíc bude postrádat oba své stopery Lucia (zraněné tříslo) a van Buyntena (rodinné problémy), s Demichelisem by tak mohl nastoupit devatenáctiletý Breno. Obrana mnichovského gigantu ve Wolfsburgu hořela a pokud podobný výkon předvede v Barceloně, bude se moci s postupem rozloučit. Spoléhat nemůže na góly útočníka Kloseho, jenž je s poraněným kotníkem mimo.

Barceloně budou chybět Abidal a Milito, naopak v plné síle jsou už Touré a Hleb. Lídr španělské La Ligy na Bayern příliš neumí. Ve čtyřech duelech v evropských pohárech jedinkrát remizovala a třikrát prohrála. Oba poslední zápasy na Nou Campu Bayern vyhrál, navíc jej může povzbudit demolice Sportingu Lisabon v osmifinále. Portugalcům Mnichované ve dvou zápasech nastříleli 12 gólů.

Španělé o víkendu porazili 1:0 Valladolid a na čele ligy mají šestibodový náskok před Realem Madrid. Barcelona z celé osmičky zbývajících týmů v Lize mistrů inkasovala nejvíce branek (11), vzhledem k ofenzivní síle ale patří k favoritům soutěže. V osmifinále vyhrála dvouzápas s francouzským šampiónem Lyonem 6:3. „Od první minuty do poslední budeme útočit,“ slibuje osmatřicetiletý kouč Guardiola.

Vítěz dvouzápasu se v semifinále utká s úspěšnějším z dvojice Liverpool - Chelsea.

Na výhru Barcelony si můžete vsadit v kursu 1,44, na úspěch Bayernu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,1. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,9.

Reklama