Hlavní obsah

Zaváhá Slavia doma i podruhé?

PRAHA

I třetí úvodní domácí zápas v play-off hokejisté pražské Slavie prohráli. Ve čtvrtfinále na ledě obhájce titulu uspěly Vítkovice, v semifinále Plzeň a ve finále v úterý Karlovy Vary. Sice až po samostatných nájezdech, ale za získaný bod jsou samozřejmě Západočeši rádi. Svěřenci trenéra Růžičky mohou odpovědět už ve středečním čtvrtém finále, po němž může být série opět vyrovnaná.

Článek

Karlovy Vary jsou oproti loňsku Slavii ve finále vyrovnanějším soupeřem, aktuálně jsou dokonce k zisku historického titulu blíže. Spoléhají na výborného gólmana Mensatora, zkušenosti veterána Řezníčka i produktivitu Kumstáta.

Urostlý útočník Západočechů v úterý poslal Karlovy Vary do vedení, když po parádním pasu Řezníčka překonal Nerudu. Ten dostal přednost před mladíkem Furchem a nejistota v brankovišti může být jedním z důvodů, proč Slavia tahá za kratší konec.

O vyrovnání se ve třetím finále postaral Červenka, který v závěru dorazil střelu Hrušky. Po bezgólovém prodloužení musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž uspěli jen Kumstát a Sailer, Mensator neinkasoval.

Západočeši stále postrádají zraněného útočníka Zuckera, kterého v prvním finále fauloval Vašíček. Finále má letos netypický formát, po dvou zápasech v Karlových Varech se hraje třikrát v Praze. V O2 Aréně se totiž o víkendu konalo vyvrcholení volejbalové Ligy mistrů, před sezónou už byl upraven rozpis v případě postupu Slavie do finále.

Na výhru Slavie se můžete vsadit v kursu 1,8, na vítězství Karlových Varů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,15. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama