Hlavní obsah

Který z favoritů Poháru UEFA vykročí za postupem?

PRAHA

Soubojem dvou největších favoritů bude čtvrteční utkání Poháru UEFA mezi Hamburkem a Manchesterem City. Německý celek letos zažívá parádní sezónu, pro ambiciózní Manchester City je pohár jedinou šancí k vylepšením mizerného ročníku, v němž se potácí na desáté příčce Premier League.

Článek

Hamburk vede s kapitánskou páskou český reprezentant David Jarolím, hansovní celek spoléhá na bilanci svého trenéra Martina Jola. Ten ještě jako kouč Tottenhamu v šesti ligových zápasech proti „Citizens“ neztratil ani bod.

Německý klub je společně s Wolfsburgem na čele bundesligy, dvoubodovou ztrátu má berlínská Hertha. O uplynulém víkendu udělalo HSV velký krok k titulu, doma zdolalo ambiciózního nováčka z Hoffenheimu 1:0. Gól vstřelil Pitroipa. V osmifinále UEFY Hamburk vyřadil Galatasaray Istanbul. Po domácí remíze 1:1 vyhrálo HSV v Turecku 3:2.

Hamburk už má v klubové vitríně poháry pro vítěze Ligy mistrů i Poháru vítězů pohárů, ale Poháru UEFA stále chybí. Pokud by letos uspěl, připojil by se k trojici Ajax Amsterodam, Bayern Mnichov a Juventus Turín. Nikomu jiném se vyhrát všechny tři trofeje nepodařilo.

Zvláštní motivace pro dvojici

Do Manchesteru City v zimě z Hamburku zamířila dvojice Nigel de Jong a Vincent Kompany, před soupeřem se má na pozoru i Jol. „Manchester City má velice dobrý tým, s excelentními hráči jako Robinho Wright-Phillips nebo Give,“ řekl stránkám UEFY kouč Hamburku. Manchester ale venku hrát neumí, letos v Premier League uspěl jedinkrát loni v listopadu.

Manchester City, jenž v osmifinále vyřadil Aalborg po úspěšně zvládnutých penaltách, o víkendu prohrál na Arsenalu 0:2, navíc se zranil Kompany. Zranění jsou fotbalisté HSV Benjamin a Guerrero, oba by ale podle posledních informací měli být k dispozici. Dlouhodobě jsou mimo Atouba, Reinhard a Castelen, na podzim už v jiných klubech hráli v pohárové Evropě Tavares a Streit. Na marodce jsou i Alex Silva a Demel.

Na vítězství Hamburku si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Manchesteru City vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,45. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama