Hlavní obsah

Kdo bude blíž titulu ve švýcarské lize, Kloten nebo Davos?

PRAHA

Maximálně vyrovnaná je finálová série švýcarské hokejové ligy. Kloten v úterý vyhrál na ledě Davosu 4:0 a vyrovnal stav na 2:2 na zápasy. Nyní má výhodu domácího prostředí a pokud ve čtvrtek uspěje, bude krok od vítězství v soutěži. Prvním po třinácti letech.

Článek

Davos vyhrál nejvyšší švýcarskou hokejovou soutěž před dvěma lety a do semifinále proklouzl po dramatické semifinálové sérii s Fribourgem, kterou musel rozhodnout až sedmý zápas. Teď se ale musí otřepat z vysoké domácí porážky. „Nesmíme věšet hlavy, říká Sven Lindemann.

Kloten oproti tomu smetl 4:0 na utkání Zug, blízko titulu je i český obránce Hamr. V Davosu otevřel v úterý skóre Rintanen, v polovině duelu zvýšil Winkler a v úvodu třetího dějství upravil na 3:0 Stancescu. Definitivní ránu zasadil domácím v 51. minutě Lingier.

Série je maximálně vyrovnaná, první dva zápasy vyhrál pokaždé domácí celek v prodloužení. Na úvod rozhodl v 68. minutě Rothen z Klotenu, v Davosu potěšil domácí fanoušky v 75. minutě český útočník Petr Sýkora. Při výhře 6:5 se gólově prosadil i Sýkorův spoluhráč Tatíček, dvě asistence posbíral Marha.

Davos vyhrál i třetí finále v Klotenu, opět rozhodl Sýkora po asistenci Tatíčka. Kloten získal zpět výhodu domácího prostředí v již zmíněném úterním duelu (4:0).

Favoritem pátého finále jsou podle bookmakerů Tipsportu domácí, na něž si můžete vsadit v kursu 1,93. Pokud vsadíte na Davos, můžete vyhrát 2,9tinásobek vkladu. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4.

Reklama