Hlavní obsah

Vyřadí Porto senzačně obhájce Manchester United?

PRAHA

Blízko senzaci jsou fotbalisté FC Porto. V úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů remizoval na Old Trafford s Manchesterem United a v domácí odvetě tak mají šanci loňského vítěze Champions League vyřadit. Anglický celek musí v Portugalsku minimálně jednou skórovat, jinak v prestižní soutěži končí.

Článek

Porto vyřadilo Manchester United v osmifinále Ligy mistrů před pěti lety a odpíchlo se k překvapivému triumfu v celé soutěži. Ve finále svěřenci tehdejšího kouče Mourinha porazili Monako 3:0.

Manchester United loni v dramatickém finále porazil Chelsea, nyní je ve složité situaci. V Lize mistrů neprohrál už 22 zápasů, ale i když jeho série neskončí, může být vyřazen (v případě remízy 1:1). Jen na tribuně může být pro disciplinární trest domácí kouč Jesualdo Ferreira.

Trenér Manchesteru United Sir Alex Ferguson připomíná rok 1999, kdy jeho svěřenci vyhráli semifinále Ligy mistrů na půdě Juventusu Turín 3:2. „Gól Mariana dal Portu výhodu do odvety, ale jsme schopní postoupit,“ nehází flintu do žita Ferguson.

Těšit jej může návrat stopera Ria Ferdinanda, který s kolegou Vidičem tvoří páteř defenzívy United. Svalové zranění trápí Fletchera. Manchester v posledních třech zápasech v Portu nedokázal zvítězit, Porto má doma vynikající statistiku proti anglickým celkům. Z jedenácti utkání neprohrálo jediné! Manchester navíc v posledních čtyřech soubojích vyřazovací části Ligy mistrů, které začínal doma, neuspěl a vypadl.

Na vítězství Porta si můžete vsadit v kursu 3,6, na výhru Manchesteru United vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,05. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,95.

Reklama